Traže hitnu privremenu mjeru: Advokati Medojevića i Kneževića predali žalbe Ustavnom sudu

Advokati Miroje Jovanović i Dušan Radosavljević predali su danas Ustavnom sudu ponovljeni zahtjev za hitno postupanje po prijedlozima za privremenu mjeru za poslanike Demokratskog fronta Nebojše Medojevića i Milana Kneževića.

Takođe podnijeli su i prijedlog za hitno postupanje po ustavnoj žalbi.

“Imajući u vidu opštu situaciju vezano za štrajk glađu Nebojše Medojevića i zatvaranje u Skupštini Milana Kneževića, smatramo da Ustavni sud ima obavezu da hitno postupi u ovom predmetu”, rekao je advokat Radosavljević.

Podsjećamo, advokati poslanika Demokratskog fronta Nebojše Medojevića prije dva dana predali su Ustavnom sudu žalbu na rješenje Višeg suda i očekuju da Ustavni sud u hitnom roku odlučuje po njihovoj žalbi.

Medojeviću je određeno stavljanje u zatvor u trajanju od dva mjeseca zbog ponovnog odbijanja da svjedoči u predmetu Specijalnog državnog tužilaštva da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata 1991. i 1992.

Viši sud donio je odluku kojom se i Milan Knežević stavlja u zatvor dok pristane da svjedoči. Knežević, kako je poručio neće da se dobrovoljno preda, nalazi se u Skupštini.

Komentari

avatar