Načelnik Urgentnog centra Nermin Abdić kazao je da su u Urgentnom centru KCCG u posljednjih 24 sata uzorkovana 32 pacijenta koji imaju simptome virusa korona. Ističe da su tri pacijenta u Beranama životno ugrožena, dok su ostali koji su na bolničkom liječenju, stabilnog stanja.

Kako kaže Abdić, broj pacijenata koji se liječe od virusa korona u Kliničkom centru je 33.

“Od tog broja je 17 na Infektivnoj klinici, ostali broj je na Intenzivnoj i Internoj klinici. Jedan pacijent je na respiratoru na poluintenzivnoj Interne klinike”, kaže Abdić.

Kada je riječ o ostalim gradovima, u Opštoj bolnici u Beranama ima 28 pacijenata, Barska bolnica devet, nikšićka tri i pljevaljska Opšta bolnica dva pacijenta.

“Ovi pacijenti su, osim u bolnici u Beranama, gdje su tri pacijenta životno ugrožena i na respiratorima, svi su stabilnog opšteg stanja i pod budnim okom su osoblja koje radi u bolnicama”, kazao je Abdić.

Ističe da radno vrijeme od početka koronavirusa za zdravstvene radnike ne postoji.

“Non-stop smo na radnim mjestima, non stop odgovaramo na zadatke koji nijesu ni malo laki”, kaže Abdić.

Urgentn centar je samo jedna od jedinica KCCG koji je, ujedno, najopterećeniji. Za 24 sata, javi se oko 200 pacijenata za pregled u Urgentnom centru.

“Za posljednja 24 sata uzorkovali smo 32 pacijenta koji imaju simptome virusa. Imali smo devet osoba iz saobraćajnih udesa , dvije žrtve nasilja”, kazao je Abdić.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve