Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Eksplozija u Turskoj: Poginulo najmanje šest osoba, 81 osoba povrijeđena

Uzrok eksplozije za sada nije poznat, a policija je pokrenula istragu

Šest osoba je poginulo, a 81 je povrijeđena u eksploziji koja se danas dogodila na istanbulskom šetalištu Istiklal

Mjesto eksplozije posjetili su potpredsjednik Turske Fuat Oktaj i ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu. Oktay je rekao da je broj povrijeđenih porastao na 81 te je naveo da će situacija u vezi sa eksplozijom “vrlo brzo biti riješena”.

“Smatramo da je bombu detonirala žena. Razgovara se o incidentu i vrše se potrebne procjene. Do sada smo izgubili šestoro ljudi, od kojih četvoro na licu mjesta. Povrijeđena je najmanje 81 osoba, od kojih su dvije osobe u teškom stanju”, rekao je Oktaj povodom današnje eksplozije u Istanbulu.

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan obratio se javnosti nakon eksplozije na istanbulskom šetalištu. On je rekao se u napadu “osjeća smrad terorizma” kao i da postoje indicije da je u napad umiješana žena.

Do eksplozije je došlo u 16:20 sati po lokalnom vremenu, u trenutku kada se na čuvenom šetalištu nalazilo više šetača i turista, prenosi Klix.

Guverner Istanbula Ali Yerikaya je na svom Twitteru potvrdio da je broj poginulih u eksploziji najmanje četvoro, a da je 38 ranjenih prevezeno u istanbulske bolnice.

Veliki broj vozila policije, hitne pomoći i vatrogasaca su na terenu, a turski medijski regulator je privremeno zabranio tamošnjim medijima snimanje i prikazivanje eksplozije. Međutim, na društvenim mrežama očevici dijele snimke trenutka eksplozije.

Gradonačelnik Istanbula, Ekrem Imamoglu pozvao je građane da se udalje od mjesta događaja i suzdrže od poteza koji bi mogli da dovedu do panike.

Glavni tužilac Istanbula  započeo je istragu da li se radi o terorističkom napadu.

Na društvenim mrežama objavljeni su snimci trenutka eksplozije, na kojima se vide kako ljudi bježe.

Uzrok eksplozije za sada nije poznat, a policija je pokrenula istragu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve