Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

GI ”21. maj”: Brđanin da informiše o preduzetim radnjama policije povodom blokade graničnog prelaza Kula

Istakli su da očekuju da Brđanin obavijesti javnost o identifikovanim osobama, preduzetim mjerama i radnjama i da li je, dodaju, o svemu konsultovan nadležni državni tužilac

Građanska inicijativa “21. maj” pozvala je direktora Uprave policije Zorana Brđanina da, kako su naveli, informiše javnost o preduzetim aktivnostima policije povodom blokade i okupljanja građana na graničnom prelazu Kula.

Istakli su da očekuju da Brđanin obavijesti javnost o identifikovanim osobama, preduzetim mjerama i radnjama i da li je, dodaju, o svemu konsultovan nadležni državni tužilac.

“Zakon o graničnoj kontroli je jasan pa u članu 22 se kaže “da se na području graničnog prelaza mogu kretati i zadržavati: službena lica, lica koja namjeravaju da pređu državnu granicu ili su je već prešla i lica zapošljena u privrednom društvu, drugom pravnom licu, odnosno kod preduzetnika koji obavljaju djelatnost na području graničnog prijelaza””, naglasili su iz GI “21. maj”.

Prema njihovim riječima, građani koji namjeravaju da pređu državnu granicu ili su je već prešli mogu se kretati i zadržavati na za to određenom prostoru i “dužni su da se pridržavaju upozorenja i izvršavaju naređenja policijskog službenika koji vrši graničnu kontrolu”.

“Uprava policije je dužna da upozna javnost o ovom događaju i da li je, i eventualno zašto nije, konkretnom prilikom preduzimala zakonite i profesionalne aktivnosti koje podrazumijevaju i izdavanje naređenja”, zaključuje se u saopštenju GI “21. maj”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve