Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Poslanički klub PES-a: Podržavamo odluku Vlade da spriječi da Brđanin nastavi da pokriva funkciju čelnika policije

U partiji premijera očekuju da će se u najkraćem mogućem roku sprovesti javni poziv za izbor direktora Uprave policije u punom mandatu

Izborom vršioca dužnosti direktora Uprave policije od strane Vlade osiguran je kontinuitet rada policije i sačuvano je ustavno pravo na sigurnost svakog građanina – poručili su u poslaničkom klubu Pokreta Evropa sad dodajući da podržavaju odluku Vlade da u nedostatku prihvatljivog prijedloga ministra za v.d. direktora Uprave policije odluči da odredi kandidata sa najboljom biografijom i „time spriječi da (Zoran) Brđanin nastavi da pokriva ovu funkciju jer nema podršku nijednog člana Vlade“.

Cijene da je ovim spriječena blokada sistema rukovođenja u Upravi policije, budući da ministar (Danilo Šaranović) nije predložio drugog kandidata, što je, kako su dodali, bila njegova obaveza.

– Važno je naglasiti da je dosadašnji, ali i budući rad tužilaštva na ključnim slučajevima iz oblasti organizovanog kriminala baziran na višegodišnjoj direktnoj saradnji Aleksandara Radovića sa Europolom, koja je rezultirala dobijanjem prepiski sa Skaj aplikacije. Zbog profesionalnog ugleda i legitimiteta koji je stekao gospodin Radovića na ovom polju, zbog ključnog zalaganja da se Crna Gora ne nađe na sivoj listi Manivala i činjenice da ima podršku Vlade, očekujemo upravo jos bolju saradnju policije i tužilaštva njegovim izborom za v.d. direktora, što već duže vrijeme nije bio slučaj sa Brđaninom – navode u poslaničkom klubu partije premijera Milojka Spajića.

Svakako, očekuju da će se u najkraćem mogućem roku sprovesti javni poziv za izbor direktora u punom mandatu, te da će Vlada dosljedno svojim principima kontinuirano raditi na punoj profesionalizaciji Uprave policije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
SvetaO
13.03.2024-18:32 18:32

“Brdjanin da ne pokriva ”
Znate šta nemusti klubu: imate li vi imena i prezimena ili se skrivate i przniċite vako inkognito ko ja s tim da mene nitko ne plaċa za ċuske sto berete , sram vas bilo kukavice ma . Bogumi ce te svi odgovarat po imenu i prezimenu. Djabe klubašite .