Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Adžić o potpisivanju ugovora sa SPC: Ovo je slom, kapitulacija i predaja Crne Gore

''Ovo je slom. Kapitulacija. Izdaja. Predaja Crne Gore, njene istorije, sakralnog kulturnog nasljeđa i crnogorskog identiteta i integriteta velikosrpskim okupatorima i klerikalnim asimilatorima''

Nakon potpisivanja ,,temeljnog ugovora” između države i takozvane SPC, koje je jutros obavljeno na prepad, reagovao je pravnik i istoričar Novak Adžić.

Reagovanje koje je dostavio portalu Aktuelno prenosimo u cjelosti:

Ako je tačno da je jutros, a jeste, po svemu sudeći tačno, jer je Vlada Crne Gore objavila tu informaciju na svom telegram nalogu, što su mediji prenijeli, na prepad, i to krijući, potpisan tzv. temeljni ugovor između Vlade Crne Gore i patrijarha Crkve Srbije Porfirija Perića – mogu argumentovano reći da je to katastrofa za Crnu Goru.

Konkretno: Ovo je slom. Kapitulacija. Izdaja. Predaja Crne Gore, njene istorije, sakralnog kulturnog nasljeđa i crnogorskog identiteta i integriteta velikosrpskim okupatorima i klerikalnim asimilatorima.

Ova Vlada logično nakon ovoga mora da padne u parlamentu Crne Gore. Ali pitanje je hoće li se to i desiti jer je neizvjesno da li ima dovoljan broj poslanika koji bi glasali za njenu smjenu, odnosno, za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora. Izražavam sumnju u to.

Izbori su najbolje i najpoštenije rješenje. Na tim izborima sve istinske državotvorne evropske i euro-atlanske suverenističke partije i snage treba da se udruže i budu okupljene na zajedničkoj listi za spas, opstanak i oporavak Crne Gore. Da tako ustavno pobijedimo legitimno i legalno ovo organsko političko i ideološko zlo što je zadesilo Crnu Goru.

I ovaj nakazni ugovor treba čim se stvore uslovi za to, poništiti kao apsolutno ništavan pravni akt, koji je posebno štetan za Crnu Goru. A potpisnik iz Crne Gore ovog malignog ugovora trebalo bi u budućnosti i da ne samo politički nego i krivično da odgovara zbog, po mom stavu, počinjenog krivičnog djela veleizdaje Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sreten_V
03.08.2022-13:09 13:09

Procesuirati one koji su odobrili i potpisali ovaj veleizdajnički akt!

Uros
03.08.2022-14:26 14:26

Smiri se Adzicu skocice ti secer, a moze te i srcka opaliti.

tivatski58
04.08.2022-00:32 00:32
Reply to  Uros

I ti si velikosrbijanski bolestan

Tara
03.08.2022-15:14 15:14

Uhapsiti ovog Teroristu..i sprovesti u Zatvor..vlada mora da padne,,glupani..kad se tako glupi da vas Dritanka vuca za nos..Sve sto je potpisano iza ledja drzave je neustavno..Podnijeti krivicnu prijavu..ili hapsenje..Ovo se zlo vise ne moze podnositi..sramte bilo SPD–Liberali DPS SPD..samo ste pricali a nista nijeste dali od sebe da spasite drzavu CG..sramite se!

Crnogorka
03.08.2022-17:02 17:02

Jedan od najtuznijih, najbolnijih, najnepravednijih dana u mom zivotu.

XXl
03.08.2022-18:10 18:10

Srećno nam ropstvo, o Crnogorci !

Beckovic E.
03.08.2022-23:49 23:49

Na neki nacin ponovila se Podgoricka skupstina iz 1918. Ovaj put to nije bilo pod bajonetama srpske okupacione vojske, ali jeste pod okriljem SS. Malo po malo kuhala se zaba. Da li je definitivno i skuhana?!? Da li taj nedovrseni Abazi zna da je ovakvim ugovorom Srbiji predao znacajan dio teritorije CG i njena par excslance kulturna dobra Srbiji, da je uselio Srbiju na teritorij CG i de facto je ucinio suverenom unutar CG suvereniteta! Ne treba biti pravni exspert pa iz odredjenih clanova ugovora jasno vidjeti da cine izdaju elementarnih nacionalnih interesa CG. Da je ovim omogucio da se… Pročitaj više »