Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Asocijacija menadžera spremna da podrži modernizaciju obrazovnog sistema Crne Gore

Ministarstvo prosvjete, kako je podvukao ministar Vojinović, želi da nastavi sa dobrom praksom koja će, naravno, biti unaprijeđena, posebno sa onima koji žele da pomognu da se naš obrazovni sistem osnaži i modernizuje

Ministar prosvjete Miomir Vojinović razgovarao je sa predstavnicima Asocijacije menadžera Crne Gore Budimirom Raičevićem i Vinkom Nikićem, a predstavnici Asocijacije su saopštili da su spremni da podrže očekivane korake modernizacije obrazovnog sistema Crne Gore i to ne samo u segmentu boljeg obrazovanja menadžera i rukovodnih kadrova, već cjelokupnu modernizaciju obrazovnog sistema.

“Smatraju da je potrebno prilagođavanje čitavog sistema potrebama privrede i tržišta, kao i dinamici IT revolucije”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Vojinović je istakao da je Ministarstvo raspoloženo za saradnju sa Asocijacijom menadžera, podsjećajući da između ove Asocijacije i Ministarstva postoji potpisan Memorandum o saradnji iz 2019. godine, koji je neophodno revidirati.

Ministarstvo prosvjete, kako je podvukao ministar Vojinović, želi da nastavi sa dobrom praksom koja će, naravno, biti unaprijeđena, posebno sa onima koji žele da pomognu da se naš obrazovni sistem osnaži i modernizuje.

“Samo društvo koje čine obrazovani mladi ljudi može biti uspješno a mi smo dužni da učinimo sve da tako zaista i bude”, navodi se u saopštenju.

U saradnji sa Asocijacijom menadžera i ostalim relevantnim institucijama, Ministarstvo prosvjete će u skladu sa svojim kapacitetima, raditi na konkretnim predlozima i rešenjima za autentičniji razvoj i stvaranje modernog ljudskog kapitala naše države.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve