Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović: Kriza u Ukrajini neće predstavljati veliki gubitak za turističku sezonu

Kineske turiste, navodi Radulović, ne očekuje brzo, a sve zbog pandemije

Kada je u pitanju rat u Ukrajini to ne predstavlja veliki problem, nećemo mi tu puno izgubiti jer ćemo nadomjestiti s drugima. Sezona je krenula u martu, završiće duboko u jesen. Krajem oktobra. Neće biti velikih skokova kao što je bilo prošle godine, u julu i avgustu, biće malo rasterećena infrastruktura i to je opet dobro. Kad uzmete kumulativno cijeli ovaj period, biće sigurno više novca nego što je bilo prošle godine… Na duži rok, sa više rada, biće sa manje gostiju – više para, kazao je u razgovoru za Bankar podcast Žarko Radulović.

Kada je u pitanju prošla sezona Radulović tvrdi da je ona bila na nivou od 50 do 55  odsto u odnosu na uporednu 2019.

“Našta kompanija  prošlu godinu završili sa 79 odsto u osnosu na 2019. Godinu. To je odličan rezultat. 2020.. godinu smo završili sa 41 odsto u odnosu na 2019. Prošla sezona je bila dosta dobra, barem tih 40 – 50 dana, ali to ne može da popuni praznine koje su bile prije i posle toga. Ali sezona je bila nekih 50-55 odsto maksimalno u odnosu na 2019. godinu., to je nekih 500 miliona”, navodi on.

Kada je u pitanju predstojeća sezona, Radulović je optimista.

„U našoj kompaniji buking je dobar. Dobar je sigurno i kod drugih. Postoji interesovanje, vidim po avionima, naročito sa nekih novih/starih emitivnih tržišta. Recimo, Skandinavija je veliki interes pokazala prema Crnoj Gori, mene je Saudijska Arabija iznenadila, evo i ona je krenula, Dubai se vratio, Kazahstan pojačava ove godine, dolazi Litvanija, Letonija, Estonija, Poljska veliki interes ima, Njemačka, već imate Njemaca i Engleza, oni su počeli u martu kod nas da dolaze“, kazao je Radulović.

Ovo sve se, kako je rekao,  odnosi na kolektivni smještaj, tu će biti dobro.

„Kada je u pitanju privatni smještaj imam malo zebnje. Tu možda neće biti kako je bilo. Njima je najviše odgovarala prošla godina. U zadnji minut su se rezervisale sobe. Ali to se ne može više ponoviti. Ne znam kako će proći restorani. Vjerovatno je to neka druga klijentela koja će u van-pansionu manje da troši nego ova prethodna“, kazao je Radulović.

Kineske turiste, navodi Radulović, ne očekuje brzo, a sve zbog pandemije.

„Prestankom pandemije, Kinezi će ostati jedno od najvećih i najpotentnijih tržišta koje pokazuje interes za Crnu Goru. Zato moramo ostati u kontaktu sa njima“, naveo je Radulović za Bankar podcast.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve