Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

MKI optužuje Nurkovića i Paraču za zloupotrebu položaja, SDT-u podnijeli dvije prijave

Saopšteno na pres konferenciji

Milorad Milošević, načelnik odjeljenja za borbu protiv korupcije u Ministarstvu kapitalnih investicija, dostavio je dosad nadležnim organima 13 informacija od čega šest Skupštini, saopšteno je danas na pres konferenciji.

Kako je kazao, predate su još dvije nove prijave SDT-u u vezi sa određenim sumnjama u koruptivne radnje.

“Odjeljenje je dostavilo Maji Jovanović informaciju 4. marta, a to je sumnja postojanja krivičnog djela, protiv bivšeg ministra saobraćaja Osmana Nurkovića i direktora uprave za saobracaj Sava Parače, a u vezi sa izgradnjom tunela Klisura. Oni su, sumnja se, iskoristili svoj službeni položaj, zaključili ugovor kako bi pribavili korist za sebe, a svjesni da se ovaj projekat neće moći realizivati”, naveo je Milošević.

11. marta predata je druga prijava a tiče se povrede ravnopravnosti u vršenju djelatnosti 2018. i 2019. od CEDIS-a.

Kako pojašnjava troškovi instalacije mjernih uređaja mnogo su bili skuplji nego što je prava cijena ovih uređaja na tržištu.

Navodi da je po prvoj prijavi država oštećena preko 20 miliona, dok u drugom slučaju to nije utvrđeno, te se nadaju da će to ispitati SDT.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rukfaš
14.03.2022-14:23 14:23

E svašta… Milorad Milošević bivši nivinar plavog smeća bavi se korupcijom i organizovanim kriminalom??? On nešto zna??? A nije znao da postoji kravata a nek kako se veže. Ene danas… obuko odijelo i stavio mašnju. Joj zemljooooooo….. otvori se….