Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Miličković potpisao za Žalgiris: Najbolji strijelac crnogorske lige otišao u Litvaniju

Dvadeset trogodišnji vezista eksplodirao je tokom jesenje polusezone u Telekom 1. CFL – odigrao je 18 utakmica i postigao 10 golova pod komandom trenera Vladimira Jankovića

Petrovac je ostao bez prvog strijelca lige. Marko Miličković potpisao je ugovor sa Žalgirisom.

Dvadeset trogodišnji vezista eksplodirao je tokom jesenje polusezone u Telekom 1. CFL – odigrao je 18 utakmica i postigao 10 golova pod komandom trenera Vladimira Jankovića.

Najboljih šest mjeseci u karijeri nekadašnjeg mladog reprezentativca nije prošlo nezapaženo. Za Miličkovića se interesovalo nekoliko klubova, a najkonkretniji je bio šampion Litvanije.

– Zahvalnost Petrovcu na šansi koju sam dobio. Nadam se da sam se odužio golovima. Zajedno smo otvorili vrata evropskih takmičenja. To je odlična sredina za mladog igrača i svakom bih savjetovao da ode pod Malo brdo. Vjerujem da će Petrovac nastaviti putem kojim je krenuo i naredne sezone predstavljati Crnu Goru na ino sceni – za Arenu kaže Miliković, koji nastavlja:

– Prezadovoljan sam Žalgirisom. Tek sam stigao, ali utisci su odlični. Na meni je da radim najbolje što mogu, opravdam povjerenje, izborim se za mjesto u timu, a u krajnjem i namentnem selektoru A reprezentacije Miodragu Raduloviću. Imam ogroman motiv i očekujem dobre partije i u prvenstvu Litvanije – dodao je bivši član Titograda.

Miličkoviću nije prvi put da ode preko granice.

Dres ”romantičara” sa Starog aerodroma svojevremeno je zamijenio opremom Feronikelija sa Kosova.

Ljetos se vratio u našu ligu, zablistao nastupajući za prvoligaša sa Jadrana, a brzo je uslijedio novi poziv iz inostranstva.

Žalgiris je prvak Baltičke zemlje, igraće Ligu šampiona…

Lijep izazov za momka koji se najbolje snalazi u centralnom dijelu veznog reda, sa ofanzivnim zadacima.

– Imamo zagarantovanih šest mečeva u Evropi. Realne su šanse da igramo grupnu fazu – da li Lige Evrope ili Lige konferencija. Žalgiris brani titulu u domaćim okvirima. Tek treba da se upoznam sa mogućnostima ekipe, ali već mi sve djeluje jako dobro. Srećan sam što sam postao dio ovog kolektiva, koji je sinonim fudbala u Litvaniji – ističe Miličković.

Miličković se novim saigračima priključio prije par dana. U Viljnus je otputovao spreman.

– Radio sam tokom pauze sa kondicionim trenerom Dejanom Vujisićem. Sarađujemo odavno i mnogo mi pomaže na planu fizičke pripreme. Jako je dobar stručnjak u svojoj oblasti. Odlično se osjećam i podnosim zahtjeve stručnog štaba. Treniramo u Viljnusu, gdje imamo izvanredne uslove. Do početka sezone u Litvaniji biću maksimalno spreman – poručio je Miličković.

Jesenas si podigao lične standarde. Što si sebi postavio kao cilj?

– Najvažnije je da me zdravlje posluži, a potom da se navijačima i javnosti u Litvaniji predstavim kao pojačanje Žalgirisa. Doputovao sam sa ogromnim samopouzdanjem i vjerom u sopstvene kvalitete. Nadam se da će i na terenu sve biti kako sam zamislio – zaključio je Miličković, koji je potpisao dvogodišnji ugovor sa ”zeleno-bijelima”.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve