Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Slavko Perović o Janku Vukotiću: Zbog svoje ogromne veleizdajničke uloge bogato je nagrađen od kralja Aleksandra – ubice Crne Gore

Veleizdajnik Janko Vukotić je, zbog svoje ogromne veleizdajničke uloge, u novonastaloj Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca, od strane Kralja Aleksandra – ubice Crne Gore, bogato nagrađen.

Bivši lider Liberalnog saveza Crne Gore (LSCG) Slavko Perović svojevremeno je na svom bologu pisao o ulozi serdara Janka Vukotića u istoriji Crne Gore.

Njegovo viđenje uloge Vukotića u dešavanjima na početku 20. vijeka u Crnoj Gori prenosimo u cjelosti:

Šćerka veleizdajnika Janka Vukotića (Vasilija Vrbica) je, 1940-te godine, u knjizi “Serdara janka kći”, kao i u izvodu iz te knjige, objavljenom u velikosrpskom glasilu Srpske pravoslavne crkve – “Pravoslavlju”, navela sljedeće:

“Vojvoda Petar (Vukotić,S.P.) je imao kćer Milenu, koja se udala za knjaza Nikolu i koja je u istoriju ušla kao crnogorska kraljica Milena. Od serdara Stanka Mašanova (Vukotića, S.P.) je moj otac Janko Vukotić, bratić kraljice Milene“.

Nije ni malo slučajno, nego namjerno, da Vasilija Jankova krije istinu kako je Stanko Mašanov Vukotić imao sina – veleizdajnika Janka, te da su Mašan i vojvoda Petar, otac kraljice Milene, rođena braća, a to znači sljedeće: Petar Vukotić je otac kraljice Milene, a tek je sin Mašana Vukotića – otac Stevanov, a Stevan je otac veleizdajnika Janka Vukotića.

Veleizdajnik Janko Vukotić

Takođe, po običajnim nazivima u crnogorskim porodičnim genealogijama, nikad se nije govorilo da je neko bratanić ili bratanična, kao što to po srpskom običaju govori Vasilija, nego se govorilo: brat ili sestra od strica, a njiohova đeca su istome, ili istoj istoj, bili – sinovac ili sinovica! Zašto je to krila kćer Vasilija, i zašto nije napisla da je šćer, a ne kćer? Samo zbog istine da je Kraljica Milena imala dva rođena brata i dva teška veleizdajnika Kralja Nikole i Crne Gore: Steva i Milutina, obojicu učesnika veleizdaničke i antiustavne “Skupštine srpskog naroda u Crnoj Gori”, održane u Podgorici novembra 1918-te godine. Oba Milenina rođena brata bila su strašni zločinci. Dakle, kada se analizira istina da je ondašnja porodica Vukotić, baš kao i porodice Martinović, Radonjić i Plamenac, bila najtješnje prođeta sa dinastijom Petrović, dolazi se do istine da je veleizdajstvo Crne Gore, učinjeno od strane dijela ondašnjih Vukotića, jezivo: po podlosti, po otvorenom planu veleizdaje i zločinačkoj akciji, i teško je mjerljivo sa drugim brojnim izdajama na evropakom kontinentu.

Kad se ovome doda istina da je Kralja Nikolu izdao njegov rođeni unuk Kralj Aleksandar, te Nikolin zet, budući Kralj Srbije – Petar, kome je, u godinama izgnanstva njegovog iz Srbije, Nikola pružio novi dom na Cetinju, đe će Petar boraviti punih deset godina, i kojemu Nikola dade za ženu šćer Zorku, čitavi zločin dobija najmonstruoznije obrise! A kada se ovome priključi istina da je ruski car Nikolaj II Romanov, februara 1914-te, izdao Kralja Nikolu i ondašnju Kraljevinu Crnu Goru, stavljajući je u sef velikosrba Karađorđevića i velikosrpske tvorevine Kraljevine Srbije, pa se ovome doda neoboriva činjenica kako je ondašnja Francuska bila lažni vojni saveznik Crnoj Gori, ali je suštinski istu ubijala i ubila, te da je ondašnji regent Aleksandar, a docniji kralj Kraljevine SHS, bio m a s o n trideset i trećeg stepena francuske masonske lože “Veliki Orijent”, koja je drmala Evropom, sve dobija, ne nikako – obrise, nego monstruzni zločinački oblik jedne od najstrašnijih veleizdaja, ikada izvršenih u evrpskoj istoriji!

Po meni, nije nikako moguće da u veleizdaju nije bila uključena i Kraljica Milena, zahvaljujući svojoj poziciji i činjenici da su joj dva rođena brata, Mulitin i Stevo, teški velikosrbi, baš kao i sinovac joj, serdar Janko.

Kraljicu ne optužujem direktno kao neposrednog i namjernog učesnika veleizdaje, ali se moramo sjetiti da su se braća Vukotiće, sestra i sinovac Janko redovno posjećivali, i da su je, vjerovatno, direktno pitali: što misli Nikola o ovome, a što će uraditi ako se desi to i to, i tako dalje, a ona je odgovarla, jer ih je voljela. Morala je Milena biti zasuta i obrlaćena i njihovim namjernim lažima, kao i lažima brojnih njihovih doušnika.

Ukoliko, Milena kraljica, nije bila direktni i predumišljajni izdajnik, sigurno da je bila stegnuta njihovim podlim mengelama. U istoj poziciji su se morali nalaziti i sinovi Nikolini: prestolonašljednik Danilo, te kneževi Mirko i Petar, takođe i knjeginje, a sva je Crna Gora bila premrežena velikosrpskom agenturom, narod, posebno značajno – guslari, sva vojska i Crnogorska pravoslavna crkva, a da se ne govori o ono malo štampe, koja je na Cetinju, izlazila.

Veleizdajnik Janko Vukotić je, zbog svoje ogromne veleizdajničke uloge, u novonastaloj Kraljevini Srba; Hrvata i Slovenaca, od strane Kralja Aleksandra – ubice Crne Gore, bogato nagrađen. Priznat mu je đenerlalski čin, postavljen je za komandanta Moravsko -Vardarske oblasti, najključinijeg koridora Velike Srbije koji void na Solun, kao luku, a Velika Srbija se krila imenom novostvorene kraljevine SHS, nešto docnije – Kraljevine Jugoslavije. Postaće serdar Janko i ađutant Njegovog Veličanstva Kralja Aleksandra, uživaće u ulozi dvorskog zabavljača i režimskog ukrasa na svakoj proslavi Velikosrpstva i Velike Srbije,. drugih nije ni smjelo biti

Umrijeće Janko Vukotić 1927-me godine, i biti sahranjen na “Aleji velikana” u Beogradu, upravo u svojstvu ađutanta, ali ne nikako u svojstvu vojvode od Mojkovca, jer je, navodno, Mojkovac spasio Srpstvo, i pored istine kako se, tek mnogo godina kasnije, Mojkovac lažno prikazivao kao spasitelj Srpstva!

Nije čudo da se knjniga Vasilije Jankove Vukotić pojavila tek 1940-te. Tu knjigu punu Vasilijinih teških laži i slavljenja uništenja Crne Gore, treba posmatrati u svijetlu istine da je proslava Mojkovačke bitke, po prvi put od osamnaeste, bila urađena tek 1940-te, sve u režiji tadašnjeg režima, a prije toga nije učinjena – nikad, jer krilo se na svaki način, da je crnogorska vojska, i niko drugi, mnogo prije Mojkovca spasila Srbiju, a da je Crna Gora zbog spasa Srbije, od same Srbije “nagrađena” – ubijanjem Crne Gore, koje se, bez obzira da Crne Gore, osim gografski i mafijaški – od osamneste nema, nastavlja sve do dana današnjega, i trajaće, jer koritarima modela Janko Vukotić, splačina nikad nije dosta. . .

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

41 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Djole
09.01.2022-08:03 08:03

Kralj Nikola iz izgnanstva ovako pise Janku Vukoticu : “Janko stara serdarino sa sred Ceva krvavoga sto okalja slavno ime roda svoga junackoga ,mislio sam vala coce da si stozer za visinu a ne da ces vjerno sluzit srbijanskom dusmaninu” .

gagi
09.01.2022-08:16 08:16

Ovo je odavno poznato i tacno da je Serdar Janko Vukotic bio i ostao izdajnik Kralja Nikole i Crne Gore.Crnogrci su izginuli na Mojkovcu da bi napravili Srpskoj vojci prolaz tj. kukavicluk i bijeg i od tada je Janko Vukotic “srpski patriota”kojeg danas “velica”Drzain front.Jankova desna ruka na Mojkovcu je bio Krsto Zrnov Popovic,no Krsto nije posao u skute Karadjordjevica vec je ostao u svojoj Crnoj Gori.

COL
09.01.2022-10:15 10:15

Sin Janka Vukotića je isto bio, ka mu i otac, ordonans – konjovodac kralja Ace palikuće. Sa kolena na koleno se prenosila strašna izdaja, dok je Aca palikuća palio i ubijao po Crnoj Gori Vukotići su mu konja vodili…

Dragan Lscg
09.01.2022-10:58 10:58

Slavko je Genije Crnogorski. Tacno i precizno je opisao Janka Vukotica.

Oka
09.01.2022-11:06 11:06

Ti znas moj djed je bio na Mojkovac, Skadar i Bregalnicu
A Janko je persona za.ovog si:oidnog Perovica
Taj Pero ic se kako ka:u neke djevojke dok je bio mladic prema njima.primitivno ophodio i jos.nesto. Cija je.osnovala LS.a.on sa one.govornice sa Purkom urlikao Oj H
Zasto pobjeze u Ptag sa por
I kupi vilu. Ne ostade da se bori kao sto je govorio protiv Dukanovica. Od cega je zivio u Prag. Grdne pare je dobil, a syo ga vi sada velicate. A nekada je Mila nazivao raznim imenima. I ode protuva od Perovica.

pff
09.01.2022-12:34 12:34
Reply to  Oka

Kakva si ti bijeda…”Oka”….jadničak “Đedov”.

Sasa
09.01.2022-12:48 12:48
Reply to  Oka

‘Oka’- Tursaka mjera za tezinu . Evo se javio ‘Oka’ mladoturcin i potomak prve bracne noci .

Boka
09.01.2022-11:09 11:09

Da da i kralj Nikila skolovao cerke po Rusiji. Tamo neke i skandale pravile. Onu udade za onog kepeca u Italiju. A on danasnja vrijednos pobjeze sa 7 miliona dolara. I eto istrazise ne ostade niko od te porodice. A onaj u Parizu?.Pa makka i otac su bili razvedeni.dobro nosi prezime Petrovic.A sa njima veze nema

nenad.mne
09.01.2022-12:55 12:55
Reply to  Boka

Šta još novo ima u “zadruzi”?

COL
09.01.2022-11:23 11:23

Nije u ovom textu priča o Slavku Peroviću već o izdaji dijela dvorskih vukotića…Ako Slavko nije nešto tačno reka demantuj a ne denunciraj ličnost Slavka Perovića zato što je istinu reka…

Marina
09.01.2022-11:27 11:27

“Laz je srpski drzavni interes”,”Laz je u samom bicu Srbina”-Dobrica Cosic.
Tako je izdaja u samom bicu Crnogorca.Tako je bilo 1918 ,tako je bilo
u , Drugom svjetskom ratu,tako je bilo 1948,tako je i danas.

Brcko
09.01.2022-11:58 11:58

Koliko je Slavko dobio para da izadje iz parlamenta

Montenegrina4ever
09.01.2022-13:30 13:30

Svaka cast g-dinu Slavku Perovicu za jos jednu istorijsku istinu! Ovakve price sam imala prilike da slusam od svoga djeda inace bivseg oficira Kralja Nikole ,koji je takodje smatrao serdara Janka Vukotica, izdajnikom Crne Gore! Kamo srece da su crnogorci u skolama ucili istine o svojoj zemlji!

Dragan
09.01.2022-13:57 13:57

Aoj Janko serdarino
S Čeva ravnog junačkoga
što obruka divno ime
roda svoga viteškoga.

Mislio sam da si stožer
i da stojiš na visinu
I da nećeš ljubit skute
srbijanskom cincarinu…

E ovako je Kralj Nikola pjevao o izdajniku.

Vasilije
09.01.2022-14:02 14:02

E Perovicu smrade zadnji i najgori od svih crnogoraca, lazni crnogorce. Od najslabijeg si bratstva u katunsku nahiju, mada ih je mnogo postenih, pa od njih si svih najgori, necoek a ne coek. I ti si najveci izdajnik koji je milu prodao cg za saku dolara i stan u prag. Gmazu jedan ti velikoga Janka i scer mu da blatis, nulo ljudska.

biblion
09.01.2022-19:22 19:22
Reply to  Vasilije

Vasilije…stani pred ogledalo…imaš oči a slijep si jer ti laž priječi put do istine…a istina je ljekovita. Probaj, lizni istinu, pokucaj – otvoriće ti se, i izliječiti te od zabluda.

Bokelj
09.01.2022-14:08 14:08

Ti iz Boke nijesi.
Znam da ti je teško kad tvoj narod nema istoriju pa tražiš po našoj gluposti da bi je uništio.
Laž je u vašoj genetici.

Bokelj
09.01.2022-14:12 14:12

Ima tu dosta istine za Slavka, ali i podosta istine za ovu b.l.g. od Vukotića.

JajeKokino
09.01.2022-15:18 15:18

E Slavko rekao si da je GOS DJUKANOVIC NEPRIJATELJ  CG -SAD TI JE DOSLO IZ GUZICE U GLAVU promovisao si cetnike sa kojima si slavijo pad vlade i da znas najvisi si krivac za sve u CG jer si se uhvatijo u kolo i igrao sa CETNICIMA!

Prag
09.01.2022-17:35 17:35

Vazda si bio na braniku domovine. Morasi da na crno radis u Pragu da dabi preživijo. Greska Slavko.Mogasi da odes ka Mišo u Minhen.Tamo se vise zarađuje a troskoku života su isti. Ti Slavko i Miomir Mugosa treba pod hitno da se vratite kao nekoruptivni ljudi i da vaskrsnete u vođe politike Crne gore.E VIVA SLAVKO E VIVA MUGI!!

Vendeta
09.01.2022-18:05 18:05

E ti ces najvecem Crnogorskom sinu reci da je smrad.CUTI GURBETU JEDAN- C U T I

Čevo ravno
09.01.2022-18:08 18:08

Koliko neukog svijeta na ovim portalima?! Kojima je Slavko Perović crnogorska “legenda”.
On može biti samo prvoborac za ideju dukljansko-montenegrinskog (čitaj antisrpskog) identiteta nas Crnogoraca.
O toj ideji će prava istorijska nauka tek dati svoj sud (ne Novak Adžić!!). Bojim se da ćemo se stiditi onoga čime se
danas “ponosimo”. Među nama je zadnjih godina poniklo zlo sjeme koje je on posijao.

MiloVujovi
09.01.2022-18:19 18:19

Mojkovacka Bitka je spomenuta za Bozic na nekim portalima đe se velicaju kao neki srbijanci iz Crne Gore u toj bici a opste je poznato da Nijedan srbijanac Dosljak nije ucestvovao na Mojkovcu,(kao niti NIKAD u Nijednoj od 700 zvanicnih Slavnih Bitaka Crnogorskih) Niko nespomenu Krsta Zrnova Popovica i njegove Katunjane Vitezovi Crnogorski Junaci iz Bajke,koji su iznijeli glavni dio Bitke a pricali su Stari ucesnici da je Krstu Popovicu koji ih je Predvodio nije scelo Zrno damu je Sinjel bio Izbusen kao Svajcerski sir od Zrna i gelera,a ta Uzaludna Nepotrebna Bitka na Mojkovcu,kao i Vise njih đe su… Pročitaj više »

Čevo ravno
09.01.2022-20:09 20:09
Reply to  MiloVujovi

Vujoviću, ko je tebe puštio sa lanca (i objavljuje tvoje komentare) kriv je više od tebe, avetinjo.
Vidimo da često za Crnogorce koji nisu “domoljubi” kao ti prizivaš “hrvatski scenario”, novu traktorijadu.
Nadajmo se da te neće zapasti. Ne sramoti više crnogorsko ime!

MiloVujovi
09.01.2022-22:24 22:24
Reply to  Čevo ravno

cevljaninu ti hoces Crnu Goru bez Crnogoraca bez CPC i Crnogorskog jezika i Nasih Simbola,kosi ti pic..Rasp..a da Mene vrijeđas,Cetnicki izmetu pa Crnogorci koji Nijesu kao Ja, tosu tzv.izrodi Nikogovici cetnicki izmet koji po potrebi Nazivaju se i Kinez a najcesce srbijanci Podmukle tzv.Demokrate tzv.URA i Sve one partije cetnicke koje imaju u naziv Crna Gora,a sjutra bi je da Mogu Ukinuli (kao ti koji nemas Nista sa Crnogorskim imenom ) Crnu Goru i pripojili tzv.srbijanskom svetu, a Crna Gora mora prvo Demokratski Ukinuti crkvu srbije Okupatorsku Sektu koja ilegalno vise od 100.g. boravi u Nase Otete Hramove,i Revizija za… Pročitaj više »

Sara
09.01.2022-21:19 21:19
Reply to  MiloVujovi

G-din Vujovic je orginalan…
Ko je iz DPS sagradio spomenik ovom izdajniku..moramo saznati…Ne smije se optuzivati kompletni DPS..
u svakom slucaju..srbijanci su strasni zlocin izvrsili 1918.godine..aneksiju..koja nas i dan danas prati..velika je mrznja …i to se vise ne moze reparirati….
Njihov dom je Srbija..za dobro svih nas..idite u svoju domovinu..
Pogledajte,sta su za kratko vrijeme uradili od drzave CG…ona je unistena..moralno..ekonomski i lupeski..

Čevo ravno
09.01.2022-19:10 19:10

Istorija je zapisala: Srbi su bratski pomomogli Crnogorcima da oslobode Metohiju (Peć i Prizren, 1912)
i da se time ostvari amanet kralja Nikole iz “Onamo, namo”, kao i u zauzimanju Skadra 1913.
Crnogorci su se (bratski) na Mojkovcu 1916 “srpstvu odužili”.
Svjedoci smo da mi današnji Crnogorci, 100 godina poslije zabadamo nož u leđa svekolikom srpstvu.
Zasad samo verbalno, nadajmo se da se nećemo dalje sramotiti. Neke nove crnogorske ustaše
(vidi komentare Milo Vujović) bi rado i bratskom krvlju ruke uprljali. U pamet se braćo Crnogorci!

MiloVujovi
09.01.2022-20:31 20:31
Reply to  Čevo ravno

Vjerovatno Anonimni da ti nijesi sa Ceva,a Moji i Ja smo sa Ceva i Pravi Cevljani imaju Muda Ostavljaju komentare pod Pravim Imenom i Prezimenom kao Ja,i ne Kriju se iza Anonimnih imena i raznih Nikova,Mene kao Potomka Sima Vujovica-Kođosije Najveceg Crnogorskog Junaka ne Prilici da se Krijem,a tvoji cetnicki izmet srbijanci su Najveci Dokazani Prevarantski Neprijatelji Crnogorski u 2000.g Dugoj Slavnoj Crnogorskoj Povijesti,Cus onamo namo i Nikolinim promasenim Nepotrebnim i Uzaludnim Ratovima za interese srbijanske za Metohiju,Tarabos i druge i đe moj Đed Poginuo na Tarabosu đe mu se Nikada nece znat groba kao i Hiljadama koje je Nikola… Pročitaj više »

Čevo ravno
09.01.2022-21:43 21:43
Reply to  MiloVujovi

Čitao sam i tvoje ranije komentare pa sam zaključio da si prije potomak Maksa Luburića,
a ne Sima Vujovića-Kođosije. Ako je tako kako kažeš (a nije ti vjerovati), đedovi ti se u grobu prevrću!

MiloVujovi
10.01.2022-00:15 00:15
Reply to  Čevo ravno

Jasam Potomak i do Neba sam Ponosan na moje Potomke Sima Vujovica-Kođosija 13.feb.1737-1827.g. Ozegovice-Cevo,Nenadmasni Najveci Crnogorski Junak,Desna Ruka Sv.Ptra Cetinjskog i Simbol Pobjeda na Martinice i Kruse i protiv Francuza i Njegove Nebeske Rijeci “CRNOGORCI NE LJUBE LANCE “su Simbol za Slobodu Crne Gore i Svih Slobodnih Naroda na Svijetu,a ove Cuvene rijeci neki pripisuju Njegosu(iako su skoro 100.g. Prije Njegosa izgovorene) koji ga je Citirao na grobu Sv.Petra u Rimu kada mu je ponuđeno da Poljubi Lance u kojima je bio Vezan Sv.Petar prije smrti a On to Odbio sa ovim Cuvenim Rijecima,a ove rijeci izgovorio je Simo Vujovic… Pročitaj više »

Čevo ravno
10.01.2022-13:14 13:14
Reply to  MiloVujovi

Ha, ha, ha. Nekad su Crnogorci govorili: “Ti mene serdare, ja tebi vojvodo”, a danas “ti meni četniku, a ja tebi ustašo”. Iz priloženog se vidi da je moja mnogo bliža istini. A sve je jasno ako si još, kako kažeš potomak (po zlu) čuvenog komitskog “vođe” Maja Vujovića, strah i trepet Katunske nahije. Baš kako kažeš, bio je strah i trepet (i za nas Crnogorce tada nepojmljivo, silovao žene) i terorisao svoj narod, dok ga njegovi kumovi nisu utukli. Stoji sve ovđe, i o Petru Zviceru i o Maju Vujoviću: https://www.youtube.com/watch?v=zjkWPT8CP3Q (od 48:30) Poklopi se ušima i ne blamiraj… Pročitaj više »

Ratko gilic
09.01.2022-21:46 21:46
Reply to  MiloVujovi

Mora da si se skolovao u Zagrebu

Čevo ravno
09.01.2022-22:18 22:18
Reply to  Ratko gilic

Školovao? A pravopis iz trećeg osnovne!?

Stevan Dž
09.01.2022-22:33 22:33
Reply to  Ratko gilic

Druže ti vaši srbaalji su najveći genocid napravili sa našim jezikom i pravim slovenskim izrazima….prisjetite se kako se je govorilo prije 100 i više godina u CG, samo neki naši izrazi koje možete u arhivima naći, koje je i Njegoš zapisao a i kralj Nikola…..pučanstvo, glasovanje, dužnosnik, javni bilježnik, vijeće, tisuću, sabor, težak, i mnogi drugi….sve smo to pod srbaljskom politikom promijenili zahvaljujući takvim izdajnicima

Ibrica
09.01.2022-23:51 23:51
Reply to  Stevan Dž

Zasto onda niko iz CG nije isao u tvoj Zagreb vec u Beograd. 600.000 Crnogoraca i Srba iz CG zivi u SR a ne u HR. Sloboda za Istru i Dalmaciju !

Ibrica
09.01.2022-23:49 23:49
Reply to  MiloVujovi

Strucnjak, kladim se da ti se pola familije skolovalo u Srbiji ili da zivi tamo. Zasto niste isli u Sarajevo ili Zagreb ?

Vaso
09.01.2022-20:31 20:31

Gosp. Slavko da išta znate o CG znali bi ste da su sestri bratova djeca bratanić i bratanična, a da su u obrnutoj situaciji sestrić i sestrična. Kad govorimo o djeci od 2 brata, onda su to sinovac i sinovica, jer su ta djeca nosila isto prezime kao i njihov stric i u slučaju nekih porodičnih nesreća uvjek su ostajala u očevoj porodici. Pa vi sada pišite o izmišljajte istoriju. Blago vam u P.

Ivan
09.01.2022-22:46 22:46

Slavko TACNO !!!Velika je razlika izmedju SRBA I CRNOGORACA KA DAN I NOC-MI GOVORIMO  IJEKAVSKI ONI EKAVSKI MI IMAMO 32 SLOVA ONI 30 MI SMO CRNOGORCI ONI SU SRBI -MI  ZOVEMO SINOVAC-ONI BRATANIC  NAS ONI  KAZU DA SM  IZMISLJENA NACIJA I VRIJEDJAJU MI NJIH NE  -NAMA SU ONI NEPRIJATELJI MI NJIMA NIJESMO  ONI NAMA OTIMAJU I OKUPIRAJU CRKVE MI NJIMA NE !

Vukman Cejovic
10.01.2022-11:45 11:45

Pustite sad prepucavanja i koncentrisite se na bitno. A bitan je naredni popis stanovnistva u CG, gdje ce se konacno ssznati da li je CG srpska drzava. Nadam se da ce svo pucanstvo CG, Brda i Boke smireno privatiti rezultate popisa.

Dovla
10.01.2022-18:29 18:29

Svi se mi osjecamo kao Crnogorci,ali Srpskog porijekla kao i Njegos isvi ostali nasi preci sto su se osjecali

MiloVujovi
10.01.2022-23:36 23:36

Urednic,sta je sa mojim komentarom i Odgovoru ovome sa nikom “Cevo ravno”koji vrijeđa Mene i iznosi Lazi !!