Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Odbor za ljudska prava i slobode pozvao Spajića na kontrolno saslušanje

Tema saslušanja će biti rad dnevnih centara za djecu sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom u Crnoj Gori

Odbor za ljudska prava i slobode pozvao je na kontrolno saslušanje ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića. Tema saslušanja će biti rad dnevnih centara za djecu sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom u Crnoj Gori.

Odbor je jednoglasno usvojio predlog za kontrolno saslušanje Spajića.

Saslušanje će se, prema predlogu predsjednik tog skupštinskog tijela Jovana Vučurovića, održati 10. decembra, a povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom (3.decembar) i Međunarodnog dana ljudskih prava (10. decembra).

 

Na sjednicu će biti pozvani zaštitnik ljudskih prava i sloboda Siniša Bjeković, potpredsjednik Vlade i predsjednik Savjeta za prava djeteta Dritan Abazović, ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, ministarka prosvejte, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, rukovodilac ljudskih i mnjinksih prava i ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, direktor Zavoda za socijalnu i dječiji zaštitu Drago Spajić, direktorice dnevnih centara  za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoji Podgorica, Herceg Novi i Rožaje- Marina Vujović, Dragica Kosić i Dženita Kurtagić. Biće pozvani i predsjednici relevantnih međunarodnih organizaciju sa sjedištem u Crnoj Gori – šefica delegacije EU u Crnoj Gori Oana Kristina Popa, šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Huan Santander, kao i predsjavnici nevladinih organizacija koje se bave pitanjima prava i sloboda i monitoringom rada odbora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve