Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Projekat prečišćavanja otpadnih voda: Stigle tri ponude

Na raspisanom tenderu do kraja roka za dostavljanje ponuda, pristigle su tri ponude i to: JV Kuzu – Alkatas, Passavant Energy & Environment GmbH, Safbon Water Service (Holding), Inc., Shanghai

Završen je postupak otvaranja ponuda za glavno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, čija izgradnja predstavlja najzahtjevniju i najkompleksniju fazu Projekta „Sakupljanje i prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici“, saopštili su iz PG Biroa.

Kako su naveli, sastanak je otvorio predsjednik Komisije za otvaranje ponuda, Petar Živković, a u nastavku su se obratili izvršni direktor „Vodovoda i kanalizacije“ d.o.o, Filip Makrid, kao i predstavnik Konsultanata gospodin Meistermanu.

Na raspisanom tenderu do kraja roka za dostavljanje ponuda, pristigle su tri ponude i to: JV Kuzu – Alkatas, Passavant Energy & Environment GmbH, Safbon Water Service (Holding), Inc., Shanghai.

“Svaka ponuda je otvorena i verifikovana od strane članova Komisije za otvaranje ponude po redu kako su iste pristizale, uz provjeravanje i potvrdu aspekata procedure. Učesnicima je saopšteno da će biti obaviješteni o rezultatima, dok će kvalifikovani ponuđač biti pozvan na drugu javnu sesiju”, piše u saopštenju.

Podsjećaju, izgradnja Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda sa pripadajućom kolektorskom mrežom predstavlja primarni projekat s aspekta održivog razvoja, ali i jedan id najznačajnijih projekata za Glavni grad.

“Realizacijom ovog projekta će se na ekološki prihvatljiv način riješiti problem prikupljanja i tretiranja otpadnih voda i poboljšati opšti uslovi, kvalitet života i zdravlje građana Podgorice”, kazali su iz Glavnog grada.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve