Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Najavljeno intenziviranje saradnje između Podgorice i Bakua

Napominju, razvoj biznisa, kulturna i turistička razmjena prepoznate su kao oblasti koje treba afirmisati i gdje postoji značajan potencijal za uspostavljanje bližih i snažnijih veza, i biće u fokusu buduće saradnje

Gradonačelnik Ivan Vuković sastao se sa novoimenovanim šefom Diplomatskog predstavništva Azerbejdžan u Podgorici Azadom Naghiyevim, saopšteno je iz Glavnog grada

Tokom razgovora, kako su naveli, obje strane istakle da su odnosi Crne Gore i Azerbejdžan izuzetno dobri i prijateljski, te da ih karakterišu visok stepen razumijevanja i kontinuirano unapređenje saradnje.

„Složićemo se da postoji dobar temelj za intenziviranje komunikacije i unapređenje odnosa između dvije države i naša dva glavna grada, s posebnim akcentom na oblast ekonomije, kulture i turizma. U tom smislu, iskustva, znanje i ideje naših azerbejdžanskih prijatelja biće nam dragocjene.“, kazao je Vuković nakon što je poželio dobrodošlicu Naghiyevu.

Imajući u vidu investicione potencijale Azerbejdžana, Vuković je istakao da je u prethodnom periodu sproveden čitav niz aktivnosti na unapređenju poslovnog ambijenta i uslova za razvoj biznisa u Podgorici.

„Moja želja je, ali i obaveza, da, uz Vašu pomoć, osnažim prijateljstvo između naših naroda i saradnju između naše dvije zemlje. Iako različiti po veličini, Baku i Podgoricu povezuje, prije svega, intenzivan razvoj i kontinuirani rad na kreiranju što boljih uslova za život u njima. Baku karaterišu duga tradicija i bogato iskustvo koje bismo rado podijelili sa vama“, kazao je Naghiyev i predložio potpisivanje memoranduma o saradnji dva grada, koji bi poslužio kao dobar osnov za intenziviranje saradnje i preduzimanje daljih konkretnih koraka.

Napominju, razvoj biznisa, kulturna i turistička razmjena prepoznate su kao oblasti koje treba afirmisati i gdje postoji značajan potencijal za uspostavljanje bližih i snažnijih veza, i biće u fokusu buduće saradnje.

Na sastanku je zaključeno da, u daljoj komunikaciji dvije strane, treba dodatno definisati prioritetna polja saradnje, buduće aktivnosti i dinamiku realizacije istih. Kao snažan impuls i konkretan korak u tom pravcu, predočena i mogućnost organizovanja susreta između gradonačelnika Podgorice i Bakua.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve