Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Odbornici SO Žabljak, mišljenjem, jednoglasno odbacili izmjene i dopune Programa gradnje u NP Durmitor

U dugoj raspravi ispoljeno je puno jedinstvo da se poštuje odluka SO Žabljak iz 2019. godine da se na potezu od rampe do Crnog jezera ništa ne gradi. Takvoj odluci prethodila je građanska inicijativa protiv namjeravanih investicija na kod Crnog jezera

Odbornici Skupštine opštine Žabljak, danas su jednoglasno odlučili da se da negativno mišljenje na nacrt izmjena i dopuna Programa gradnje privremenih objekata u Nacionalnom parku “Durmitor” koji važi za period 2019-2023. godinu.

Ministarstvo ekologije i uređenja prostora obratilo se nadležnom opštinskom Sekretarijatu radi davanja mišljenja na nacrt tog akta. Izmjene predviđaju gradnju ugostiteljskog objekta pored Crnog jezera, preko puta postojećeg restorana, đe već postoji objekat takve namjene kome je istekao rok postavljanja i korišćenja.

Uz to, predviđa se gradnja sanitarnog bloka priključenog na bio prečistač, kućice sa naplatnim rampama, unošenje u Plan postojećih štandova pored most na Tari kao i postavljanje privremenog objekata-suvenirnice na šetalištu u blizini Crnog jezera, koji je izgrađen prije posnošenja ovog zahtjeva.

U dugoj raspravi ispoljeno je puno jedinstvo da se poštuje odluka SO Žabljak iz 2019. godine da se na potezu od rampe do Crnog jezera ništa ne gradi. Takvoj odluci prethodila je građanska inicijativa protiv namjeravanih investicija na kod Crnog jezera.

Pored odbornika, sjednici su prisustvovali čelnici izvršne vlasti sa Žabljaka, direktor Nacionalnog parka “Durmitor” Pero Popović i Radmila Mitrović Vujačić iz Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore.

Glasovima većine prisutnih odbornika dato je negativno mišljenje na zahtjev Ministarstva poljoprivrede za povraćaj terenskog vozila Dačija koje je prethodna Vlada dala na trajno korišćenje Opštini Žabljak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve