Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković: U vlasti će pokušati da dođu do trulog kompromisa, ali su izbori neminovni

Ukoliko se desi smjena premijera Krivokapića, o njegovom nasljedniku bi se dogovarali mentori aktuelne vlasti, odnosno Vučić, SPC i koncern Vijesti, ocijenio je Živković

Iako je Crna Gora u velikoj krizi i posrnuću, članice aktuelne vladajuće većine će pokušati da dođu do trulog kompromisa kako bi opstali na vlasti, ocijenio je predsjednik Savjeta Građanske inicijative “21. maj” Miodrag Živković za Gradski radio.

On navodi da je teško predvidjeti da li će se vladajuće stranke dogovoriti i dodaje kako odlično znaju da na novim izborima nikad neće osvojiti onoliko mandata kao na izborima 30. avgusta prošle godine. Zato će, dodaje, učiniti sve da vlast zadrže po svaku cijenu.

“Govorio sam da, zbog njihove nesposobnosti, očekujem rasplet u ovoj godini, da očekujem nove izbore do kraja godine i oni jesu realni, ali već sada, znajući njihovu žilavost da po svaku cijenu ostanu na vlasti, može se očekivati da sa izborima pređemo i u narednu godinu”, ocijenio je Živković.

Iza “srpskog sveta” stoji Vučić sa poslušnicima

Dodaje kako projekat “srpskog sveta” za njega nije ništa novo i da traje čitav vijek, samo što se ranije zvao Velika Srbija i doveo do krvavog raspada bivše Jugoslavije.

“Autor ovog posljednjeg projekta je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sa akademskim krugovima i svojim poslušnicima. Najznačajniji izvršilac je Srpska pravoslavna crkva, koja ima ozbiljne resurse i njihova najjača ekspozitura je MCP u Crnoj Gori. Taj projekat je u Crnoj Gori počeo da se ostvaruje odmah nakon izbora 30. avgusta prošle godine”, ocijenio je Živković.

Ukoliko se desi smjena premijera Krivokapića, o njegovom nasljedniku bi se dogovarali mentori aktuelne vlasti, odnosno Vučić, SPC i koncern Vijesti, ocijenio je Živković.

“O tome bi oni odlučivali, a ne bi se pitali ni DF, ni Mandić, Bečić, Abazović”, tvrdi Živković.

Demokrate se bore sa DF-om za biračko tijelo

Razlog za donošenje rezolucije o genocidu u Pivi i Velici je taj, navodi, što Demokrate žele da poprave svoj položaj nakon što su, pod velikim pritiskom i nevoljno glasale za Rezoluciju o Srebrenici.

“Oni znaju da je njihovo glasanje za tu rezoluciju pokolebalo njihovo biračko tijelo i nanijelo im određenu štetu. U ratu koji vode sa Demokratskim frontom, pokušavajući da pridobiju taj pročetnički dio biračkog tijela, koji im je zajednički sa DF-om, znaju da će biti jači jedni od drugih samo ako imaju naklonost SPC”, rekao je Živković za Gradski radio.

On očekuje da će mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije kao, kako kaže, poslušnik Beograda sve više stajati na stranu Demokratskog fronta.

On je ocijenio da su Demokrate, iako se tako predstavljaju kao građanska varijanta, daleko od toga. GP URA je posebna priča, naveo je Živković, dodajući da u Crnoj Gori odavno “nije zabilježena takva izdaja nacionalnih interesa”.

“Oni su samo pontonski most za realizaciju velikosrpskih interesa u Crnoj Gori i oni su zajedno sa svojim mentorima iz koncerna “Vijesti” pokrovitelji ovoga užasa koji nam se dešava”, ocijenio je Živković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve