Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Mihailo: Spriječite nerazumne da braći po vjeri ne zabadaju prost u oko

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo neprijatno je, kaže, iznenađen nečuvenim odnosom Vlade prema CPC i državi

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo neprijatno je, kaže, iznenađen nečuvenim odnosom Vlade prema CPC i državi.

“Njen predsjednik ide na noge čelniku Beogradske crkve, s namjerom da joj potpiše pravo da neometano duhovno misionari na crnogorskome prostoru, i Srbiji da upiše u vlasništvo 50 kvadratnih kilometara crkvenoga zemljišta sa svom kulturnom baštinom”, kazao je Mihailo.

Kako je istakao, takav protivustavni i nedobronamjerni akt će destabilizovati političke prilike u zemlji.

“Crnogorce, posebno Cetinjane, neće ostavit ravnoudušnim. Pozivam razumne u Srbiji i Crnoj Gori da spriječe nerazumne, da braći po vjeri ne zabadaju “prost u oko”, jer se to neće dobro završiti. Zato očinski molim sve koji mogu da utiču, da se založe da se spriječi da se crnogorska teritorija i kulturna baština upusuje u vlasništvo strane države, koja na Crnu Goru gleda krivim očima, i da se ta ista kulturna baština stavlja u funkciju uperenu protiv svih crnogorskih interesa”, zaključio je Mihailo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve