Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Sukno: Nije sigurno da ostajem u Primorcu

Zbog ukupne situacije sa bazenom u Kotoru interesovanje onih najmlađih, je poprilično opalo. Uz sve probleme oko bazena, sve glasnije se mogla čuti priča oko smjene predsjednika Janovića. Uporedo sa ovakvim glasinama, stigla je vijest iz Hrvatske da je splitski Jadran spreman da angažuje, od naredne sezone, trenera Sukna

Primorac se preporodio dolaskom predsjednika Mlađana Janovića i sportskog direktora Antonia Petrovića. Vaterpolo asovi pokazali su znanje i umijeće van bazena, a ispostavilo se prvim potezom – angažovanjem Sandra Sukna, riješili glavno pitanje.

Kotorski klub oslonio se na mladost, koja je u ozbiljnoj evro i domaćoj priči pokazala napredak i ono najvažnije – budućnost koja bi mogla u skorije vrijeme da ispiše lijepe stranice. Igrači nekadašnjeg evropskog giganta i šampiona Evrope izborili su se sa svakodnevnim putovanjima do Budve gdje su trenirali i igrali sve ovogodišnje mečeve.

U putovanjima su gubili ogromno vrijeme, utrošili veliku energiju, ali se isplatilo. Sa druge strane, ako se izuzmu rezultati prvog tima, a o čemu se i ranije pričalo, biće potrebno mnogo vremena da se vrate mlađe izgubljene generacije.

Zbog ukupne situacije sa bazenom u Kotoru interesovanje onih najmlađih, je poprilično opalo. Uz sve probleme oko bazena, sve glasnije se mogla čuti priča oko smjene predsjednika Janovića. Uporedo sa ovakvim glasinama, stigla je vijest iz Hrvatske da je splitski Jadran spreman da angažuje, od naredne sezone, trenera Sukna.

– U ovom trenutku bilo bi neodgovorno da komentarišem budućnost. Prvenstveno treba vidjeti kako će se razvijati Primorac, a ja nijesam sigurni trener dogodine! Moramo popričati šta i kako, a tek onda bih mogao detaljnije da komentarišem, jasan je bio Sukno.

Rezultate Primorca ispisali su, takođe, oni najmlađi. U posljednjoj utakmici ohrabreni su bili 16-godišnji Mlađan Janović sa dva gola, zatim Đorđije Stanović, a ranije još mnogi drugi.

Šta tek reći za Miroslava Perkovića, kapitena Marka Gopčevića, Dušana Matkovića, Aljošu Mačića… Ili za golmana Aleksandra Kralja! Napravili su zajedno sto koraka, a od čega će veliku korist imati reprezentacija.

– Sezonom smo zadovoljni, nadam se da ćemo naredne konačno doći do trofeja. Mislim da je finalna serija bila najzanimljivija u posljednjih sedam, osam godina. Sve utakmice, osim posljednje, su bile na jednu loptu. Nažalost, u četvrtom meču nijesmo iskoristili mnoge šanse što se kasnije odrazilo na igru i rezultat. Nijesmo imali način da damo gol Tešanoviću zbog toga se tako završila utakmica, ispričao je Perković.

U Primorcu živi nada da bi naredne sezone moglo da dođe do promjene poretka.

– Poslije niza godina konačno je finale bilo zanimljivo. Žao mi je što nijesmo uspjeli, ali nastavićemo da radimo i nadamo se da ćemo sljedeće sezone uspjeti, poručio je Matković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve