Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

BRATIĆKINA GUSLARKA Žena četnik na čelu škole u Pljevljima

Ipak, ovo je samo jedno od mnoštva kontroverznih kadrovskih rješenja od kada je ministraka Bratić preuzela resor prosvjete.  Po svemu sudeći, izgleda da je glavna preporuka za dobijanje direktorskih mjesta u prosvjeti - šajkača i kokarda

Na društvenim mrežama pojavile su se informacije da je nova direktorica Osnovne škole u Pljevljima Bojana Đačić koja je, sudeći po fotografiji, istog ideološkog opredjeljenja kao i četvororesorna ministarka Vesna Bratić koja je, podsjetićemo, za sebe rekla da je “žena četnik”.

Kako je juče objavio PVportal, nova direktorica Osnovne Škole „Ristan Pavlović“ biće Bojana Đačić, a prema njima dostupnim informacijama dosadašnji direktor ove škole Dragan Tošić, odlukom Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta razrješen je dužnosti.

Fotografija Đačićke, na kojoj je ona sa guslama postala je viralna na internetu, ali i njene ranije objave na društvenim mrežama izazvale su lavinu komentara.

“Gusle moje od javora suva, što vas Srbin pet vjekova čuva”, stoji u opisu slike.

Ono što je ironija jeste da škola u Pljavljima nosi ime po narodnom heroju Ristanu Pavloviću, kojeg četnici ubijaju kod Foče.

“U Pljevljima Osnovna škola nosi ime po narodnom heroju Ristanu Pavloviću.
Bio je član prvog zaisjedanja AVNOJ-a. Posle borbe na Sutjesci 1943. god, iznemoglog Ristana hvataju četnici i ubijaju na zvjerski način u Čelebićima kod Foče.

Ovo dolje je nova direktorica te skole!”, navodi se u objavi na Tviteru.

FOTO: Twitter

Naveliko su se dijelile i objave na Tviteru sa naloga Crnogorka koji više nije aktivan na ovoj mreži, a za koji korisnici ove društvene mreže tvrde da je nalog buduće direktorice Đačić.

“Nepodnošljiva mi je sama pomisao da se Srpkinja uda za Hrvata ili muslimana. Tu pomirenja nema. Ne postoji objašnjenje za tu ljubav. Imam koleginicu koja je izbjegla iz Sarajeva, došla ovdje i udala se za Muslimana oca joj je to u grob oćeralo. Umjesto da djecu krštava, ona ih suneti”, jedan je od tvitova za koji se tvrdi da je napisala Đačić.

Takođe, sa ovog naloga za koji se na mrežama tvrdi da je Đačićeve, otvoreno se izražava sumnja i u koronavirus: “ne vjerujem u ove pandemijske laži i izmišljotine, u pozadini svega ovoga krčka se nešto mnogo ozbiljnije”.

“Zlo se tek sprema, znaju zlotvori šta rade”, navodi se u jednom od brojnih tvitova.

 

“Bagro milogorska, svi ćete vi, jedan po jedan, htjeli ne htjeli biti priključeni na te iste srpske aparate, kojih se sad toliko gnušate. Jer, kad dođe Božji vakat ko što ga je Aco dočekao, nećete imati vremena za let preko grane. Mislite o tome”, stoji u drugom tvitu.

Ovakvi statusi izazvali su ogorčenje javnosti na društvenim mrežama. Uslijedili su komentari ocjenjujući ovakve poruke jezivim.

Ipak, ovo je samo jedno od mnoštva kontroverznih kadrovskih rješenja od kada je ministraka Bratić preuzela resor prosvjete.

Po svemu sudeći, izgleda da je glavna preporuka za dobijanje direktorskih mjesta u prosvjeti – šajkača i kokarda.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

10 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
IVAN
27.04.2021-11:14 11:14

Nista novo sva SRPSKA VLADA ima kuci ovu nosmju i nose na slave i cetnicke praznike oni to ne kriju i slave to im je tradicija! Zali boze Muslimansku djecu u PLJEVLIMA ko ih uci i kakvo im dobro misle!

Ama_zasto
27.04.2021-12:08 12:08
Reply to  IVAN

Žali bože i ostale djece, šta će ih učiti u školi, ne samo Muslimanske. Ali razumio sam poentu.

Tihana
27.04.2021-11:28 11:28

Ovo je pre, prestrašno. Sljedeći korak će biti spomenik, kao u njenu rodnu Bileću. KAKO smo OVO dozvolili?

4 C
27.04.2021-11:29 11:29

Biće problem kad zena cetnik, ministarka Vesna Bratić bude postavljala novog direktora u OS Salko Aljkovic u Pljevljima koji nosi ime po partizanskom narodnom heroju kojeg su zaklali četnici. Morace promijeniti ime te škole u npr pop OS Maca Vukojičić ili OS Pavle Djurusic da bi bilo prikladno za kadrove DF, Demokrata i URA.
To je to osvjezenje i reljaksacija koju nam donose Dritan, Božana i URA… !

Neko tamo
27.04.2021-13:54 13:54

Curo icices ti u neku psihijatrijsku ustanovu kad ti URA istekne

Neko tamo
27.04.2021-13:56 13:56

Svi znaju da ova zena ima psihičkih problema i ju je alkoholjub postavio jer je bila u njegovu nvo (ne) damo crnu goru i jer je bliska SPC

Neko tamo
27.04.2021-13:57 13:57

Diolazak ove zene na vlasti zahvalimo se dritanu uri i njihovom tabloidu koji vodi miško kesedzija i govedo

Sara
27.04.2021-20:50 20:50

Mene se povraca..od ovih suzanja i primitivaca..Haj Hitler..Cak je i on bolji bio od ovih cetnika koji su usli u nasu drzavu..pa se na svaku stranu oglasavaju..haj Hitler..

Boze..spasi nas..od ovih zlikovaca i primitivaca!

4 C
27.04.2021-21:18 21:18

Dobro je, nemojte zezati. Budite reljaksirani. Pa nisu još počeli da nas tuku, masovno otpuštaju sa posla, organizovano deportuju i proteruju… Još uvjek nam nisu naredili da nosimo trake oko rukava i obilježavanje svojih kuća i stanova bijelim čaršavima. Još uvjek nas ne zatvaraju u logore i ne upadaju nam u kuće i stanove i odvode u nepoznato. Još uvjek sve to ne liči na Focu, Višegrad, Zvornik, Prijedor, Bijeljinu… Ili ne daj Boze – Srebrenicu.. iako je i tamo sve ovako počinjalo

Gradac
28.04.2021-11:58 11:58

Ovo je sigurno nastupala sa bratomSubarom lutajuce pozoriste