Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević izabran za potpredsjednika NALAS-a

Pored izbora novog Predsjedništva NALAS-a, članovi Skupštine su usvojili Program rada i Finansijski plan NALAS-a za 2021. godinu.

Predsjednik opštine Bar i predsjednik Upravnog odbora Zajednice opština Dušan Raičević, izabran je danas za potpredsjednika Mreže asocijacija lokalnih vlasti Jugoistične Evrope (NALAS), na 16. Generalnoj skupštini NALAS-a, saopšteno je iz Opštine Bar.

“Generalnu skupštinu NALAS-a je otvorila Maja Sandu, predsjednica Republike Moldavije, koja ove godine preuzima predsjedavanje NALAS-om. Na otvaranju je govorio i predsjednik Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope Leendert Verbeek, kao i Generalna sekretarka Savjeta za regionalnu saradnju (RCC) Majlinda Bregu“, navode u saopštenju.

Kako dodaju, na sjednici je jednoglasno izabrano novo Predsjedništvo NALAS-a.

Iz Opštine Bar su kazali da je za novu predsjednicu NALAS-a izabrana Tatjana Baden, gradonačelnica Selmeta (Moldavija). Pored Dušana Raičevića, za potpredsjednike su izabrani i Antonio Ratković, predsjednik opštine Sombor (Srbija) i Lokman Cagirci, predsjednik opštine Bahcilar (Turska).

Dušan Raičević je izrazio uvjerenje da će “izabrano Predsjedništvo nastaviti da podržava asocijacije lokalnih vlasti u regionu u njihovom radu i suočavanju sa izazovima koji su zajednički za sve zemlje članice NALAS-a, kao i da će podržati dalje jačanje lokalnih samouprava u regionu u njihovom odgovoru na probleme i izazove uzrokovane Covid-19 pandemijom”.

Pored izbora novog Predsjedništva NALAS-a, članovi Skupštine su usvojili Program rada i Finansijski plan NALAS-a za 2021. godinu.

Zajednicu opština Crne Gore su na Generalnoj skupštini NALAS-a predstavljali su predsjednik opštine Bar Dušan Raičević i predsjednik opštine Pljevlja, Igor Golubović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve