Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Crna Gora domaćin 4. Digitalnog samita ekonomija Zapadnog Balkana

Predložene teme iz regionalne perspektive su u kontekstu digitalizacije razvoja regionalnog tržišta, pa predlozi tema treba da budu iz oblasti digitalizacije, a od značaja za crnogorsku privredu

Crna Gora će biti domaćin 4. Digitalnog samita ekonomija Zapadnog Balkana (WB6), shodno Akcionom planu za regionalno tržište (CRM AP), koji je usvojen u novembru 2020. godine u okviru Berlinskog procesa, Digitalni samit će se ove godine održati u hibridnom formatu, u formi online sesija i uživo sastanaka na najvišem nivou, saopšteno je iz Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija.

Pozvali su zainteresovanu javnost da dostavi sugestije i predloge na teme, odnosno predloženi koncept organizacije Digitalnog samita.

Predložene teme iz regionalne perspektive su u kontekstu digitalizacije razvoja regionalnog tržišta, pa predlozi tema treba da budu iz oblasti digitalizacije, a od značaja za crnogorsku privredu.

“Napominjemo, da će se o konačnom izboru tema diskutovati u saradnji sa regionalnim partnerima, Savjetom za regionalnu saradnju (RCC), Evropskom komisijom, te da je to dio regionalnog postupka konsultacija. Molimo zainteresovanu javnost da predlog tema dostave najkasnije do ponedjeljka, 12. aprila 2021, na e-mail [email protected]”, saopštili su iz Ministarstva.

Samit će okupiti predstavnike vlada iz regiona na visokom nivou, Evropske komisije, Savjeta za regionalnu saradnju, poslovne zajednice, istraživanja i razvoja, organizacija civilnog društva i relevantnih zainteresovanih strana.

Cilj WB6 Digitalnog samita 2021. je prikaz dobrih praksi na zapadnom Balkanu, isticanje dostignuća i ishoda Digitalne agende, postavljanje budućih pravaca i istraživanje mogućnosti izgradnje partnerstva sa privatnim sektorom, u kontekstu procesa digitalne transformacije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve