Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Borovinić Bojović: Američka privredna komora pouzdan partner Ministarstva zdravlja

Prema njenim riječima, ta saradnja mora biti na izuzetno visokom nivou, kako bi kroz timski rad i zajedničke projekte, unaprijedili zdravstveni sistem, podigli nivo zdravstvenih usluga, a sve u cilju poboljšanja zdravlja cjelokupne populacije

Ministarka zdravlja  Jelena Borovinić Bojović, sa saradnicima, primila je danas delegaciju Američke privredne komore, koju je predvodio predsjednik Nikola Tripkovićsaopšteno je iz  ministarstva zdravlja.

“Ministarstvo zdravlja, kao i cjelokupna Vlada, svjesno je značaja saradnje sa ovako renomiranim udruženjem, koje okuplja uspješne američke, međunarodne i domaće kompanije, što je garant budućeg prosperiteta u oblasti zdravstva i svim privrednim i društvenim granama u Crnoj Gori”, poručila je Borovinić Bojović.

Prema njenim riječima, ta saradnja mora biti na izuzetno visokom nivou, kako bi kroz timski rad i zajedničke projekte, unaprijedili zdravstveni sistem, podigli nivo zdravstvenih usluga, a sve u cilju poboljšanja zdravlja cjelokupne populacije.

Borovinić Bojović posebno je pohvalila veliku posvećenost i privrženost Američke ambasade novom sazivu Vlade Crne Gore.

Predstavnici Američke privredne komore, čestitali su  Borovinić Bojović imanovanje za ministarku zdravlja i predstavili svoju organizaciju.

“Američka privredna komora  ima misiju unapređenja poslovnog ambijenta u cilju privlačenja američkih i drugih stranih investicija u Crnu Goru”, naglasio je Tripković.

Na današnjem sastanku razgovarano je o oblastima saradnje i konkretnim projektima, koje će Ministarstvo zdravlja i Američka privredna komora, kroz djelovanje njihovog Komiteta za zdravlje, zajednički realizovati, sa posebnim akcentom na digitalnu transformaciju u zdravstvu i ažuriranje i revidiranje liste ljekova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve