Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Krivokapić da ne prijeti prosvjetarima, Bratić ministarka jer je politički podobna

U DPS-u smatraju da ''Krivokapićeva prijetnja upućena prosvjetnim radnicima predstavlja vrhunac licemjerja''

Demokratska partija socijalista poručila je premijeru Zdravku Krivokapić da ne prijeti prosvjetarima, jer je Vesna Bratić na poziciji ministarke prosvjete zbog političke podobnosti.

Premijer je ranije danas saopštio da je Vlada premna da razmotri sve zahtjeve prosvjetara, ali da ne pristaje na ucjene i opstrukcije. On tvrdi da školama u Crnoj Gori više neće upravljati politički podobni, već najkvalitetniji kadrovi.

U DPS-u smatraju da ”Krivokapićeva prijetnja upućena prosvjetnim radnicima predstavlja vrhunac licemjerja”.

”On spominje depolitizaciju, govori o politički podobnim profesorima, prijeti otkazima i smjenama u trenutku kad u Vladi, po njegovom izboru, resor prosvjete vodi osoba koja je na toj poziciji upravo zato što je politički, nacionalno i vjerski podobna. Da nije tako, nikada Vesna Bratić, imajući u vidu njene stručne kompetencije, šovinističke i bizarne objave na društvenim mrežama kao i ukupan javni angažman, ne bi postala ministar bilo čega a posebno prosvjete i još tri ključna resora”, ističu u DPS-u.

Zbog svega navedenog, DPS naglašava, da prosvjetne radnike, koji su u ovoj zdravstvenoj krizi, posebno izazovnoj za proces obrazovanja djece, podnijeli ogroman teret, Krvokapić treba da ohrabri a ne da ih proziva i drži moralne lekcije, jer za to nema kredibilitet, a ni moralno pravo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mis Pis
21.01.2021-19:22 19:22

Nocas sam se prestravila tv Vijesti u pola sedam od prijetnje Presjednika Vlade ! Lupa po stolu dere se a ja sve mislela neka sala kad ono DPS-u prijeti kuku reko ova ce nas sad pocerat sve u ITALIJU na izbeglicli LONAC!!