Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Opozicija zatražila ocjenu ustavnosti izmjena Poslovnika i naimenovanja devet članova DIK

Opozicioni poslanici podnijeli su Ustavnom sudu Prijedlog za ocjenu ustavnosti i zakonitosti Odluke o obrazovanju odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva

Svih 40 poslanika opozicije u crnogorskom parlamentu podnijeli su juče Ustavnom sudu prijedlog za ocjenu ustavnosti i zakonitosti odluke o izmjenama Poslovnika Skupštine, naimenovanju devet članova DIK-a i o obrazovanju odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva.

”Podnijeli smo Prijedlog za ocjenu ustavnosti i zakonitosti Odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Skupstine objavljenog u Službenom list Crne Gore br. 129/20 , koji je stupio na snagu 7. januara ove godine”, saznaje CdM iz opozicionih partija.

Takođe, podnijet je i Prijedlog za ocjenu ustavnosti i zakonitosti Odluke o naimenovanju devet članova Državne izborne komisije objavljenog u Službenom listu 129/20, koji je stupio na snagu 29.12.2020.

Opozicioni poslanici podnijeli su Ustavnom sudu Prijedlog za ocjenu ustavnosti i zakonitosti Odluke o obrazovanju odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva, koji je obljaven u Službenom listu br. 129/20, a stupio je na snagu 30. 12. 2020.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve