Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Memorijal Veliša Mugoša: Pobjednici Slađana Perunović i Goran Bubanja

U glavnoj trci kod seniorki po 15 put uzastopno pobijedila je najbolja crnogorska atletičarka Slađana Perunović, članica AK''Nikšić'' iz Nikšića, dok je u trci kod seniora trijumfovao atletičar AK ''Sparta'' Goran Bubanja

U Podgorici je danas povodom dana oslobođenja Glavnog grada 19.decembra , pod pokroviteljstvom Glavnog grada-Podgorice (Sekreterijata za kulturu i sport Glavnog grada), a u tehničkoj organizaciji ATK “Podgorički maraton” održana najstarija sportska manifestacija u Crnoj Gori “62.

Atletska ulična trka Oslobođenje Podgorice – Memorijal ”Veliša Mugoša” na kojoj je nastupilo oko 100 takmičara iz skoro svih atletskih klubova Crne Gore. Trka je organizovana na brdu Gorica pored spomenika “Partizanu borcu” na kružnoj stazi gdje je krug iznosio 600m.

Takmičenje je otvorio ispred Glavnog grada izaslanik Sekteterijata za kulturu i sport Glavnog grada prof. Rajko Ćupić, a isrped ASCG manifestaciji su prisustvovalii predsjednik ASCG Gojko Banjević, direktor Milorad Vuletić, sekretar ASCG Milian Madzgalj sa saradnicima.

Tehnički organizator trke bio je ATK “Podgorički maraton” uz podršku ASCG.

Zbog epidemije Koronavirusa trka je organizovana bez prisustva publike uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Održane su trke u kategorijama pionir-ki, juniora-ki, seniora-ki, rekreativaca-rekreativki, pripadnika Vojske i policije i tri katerogorije veterana. Prva tri takmičarah u glavnim trkama seniora i seniorki dobili su novčane nagrade.

U glavnoj trci kod seniorki po 15 put uzastopno pobijedila je najbolja crnogorska atletičarka Slađana Perunović, članica AK”Nikšić” iz Nikšića, dok je u trci kod seniora trijumfovao atletičar AK ”Sparta” Goran Bubanja.

Ispred ASCG predsjednik Gojko Banjević uručio je zlatnu plaketu Sektrterijatu za kulturu i sport Glavnom gradu za izuzetan doprinos organizaciji ovogodišnje manifestacije.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve