Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Vjernici ogorčeni na Džomića zbog epidemiološke situacije u MCP: “Ili nas je Bog napustio, ili nas je protojerej lagao”

Mnogi vjernici, kako nam je rečeno, počeli su čak da sumnjaju da je korona "božija kazna" za poglavare SPC u Crnoj Gori zbog toga što su "crkvu pretvorili u političku stranku i aktivno učestvovali na izborima"

Epidemiološka situacija sa koronavirusom u Mitropoliji crnogrosko-primorskoj (MCP) Srpske pravoslavne crkve (SPC) je krajnje zabrinjavajuća.

Pravnik, iscjelitelj, teoretičar mističnog pravoslavlja i zvijezda internet litija, Velibor Dzomić sa svojim šefom Amfilohijem Radovićem: “Vjernici ne treba da se plaše jer su molitvene litije najbolji lijek od svakog virusa, pa i od koronavirusa”

Mitropolit SPC i lider svetosavskih stranaka u CG Amfilohije već osam dana se nalazi na liječenju od kovida u Kliničkom centru Crne Gore, a kako smo pisali okružen je pažljivo odabranom ekipom ljekara Srba, koji su mu dozvolili posjete bliskog prijatelja episkopa zahumsko-hercegovačkog  Atanasija Jeftića.

Kako je portalu Aktuelno potvrđeno iz više dobro upućenih izvora mitropolit SPC se kovidom zarazio u manastiru Duga. U tom manastiru boravile su tri kovid pozitivne monahinje koje su bile i na sada već čuvenoj proslavi na Krimovici 24. septembra gdje se slavio izbor kontroverznog svetosavskog tajkuna Marka Bata Carevića na mjesto predsjednika opštine Budva.

Teška epidemiološka situacija

Osim lidera MCP Amfilohija i monahinja korona virus zahvatio je gotovo sve segmente Srpske crkve u Crnoj Gori.

Uprava Cetinjske bogoslovije saopštila je u nedjelju da se zbog pogoršane epidemiološke situacije, do daljeg, obustavljaju redovne aktivnosti u školi, kao i da se u školskom internatu uspostavlja režim karantina. Naveli su da je nekoliko nastavnika i učenika pozitivno na koronavirus.

Bogoslovija zatvorena zbog zaraze

Kako smo ranije pisali, među bliskim saradnicima Amfilohija i istaknutim funkcionerima MCP koji su imali sve simptome kovida su i direktor srednje Bogoslovske škole Gojko Perović, pop Nemanja Krivokapić sin nedavno preminulog protojereja-stavrofora Momčila Krivokapića, kao i vozač mitropolita crnogorsko-primorskog Jovan Radović.

Spekulisalo se da su izvor zaraze kovidom u redovima SPC  popovi Mijajlo Backović, Boris Radović i već pomenute tri monahinje Srpske crkve, koji su bili na proslavi 24. septembra u restoranu Marka Bata Carevića.

Vjernici u nevjerici

Kako saznaje portal Aktuelno iz dobro upućenih izvora, ovakav razvoj epidemiološke situacije sa koronom šokirao je vjernike SPC u Crnoj Gori. Najviši zvaničnici ove parapolitičke organizacije sa vjerskim atributima su prvo negirali postojanje kovida, a zatim govorili da ih “Bog čuva od kornavirusa”, dok je mitropolit Amflohije čak poručivao da ima “božiju vakcinu”, o čemu je čak pisao i  „The New York Times”.

Nakon što je korona zahvatila redove Srpske crkve, vjernici više nijesu sigurni da mogu da vjeruju svojim liderima kada je u pitanu zaštita od ovog virusa.

“Šokirani smo! Kako je posle sve one priče da litije, tamjan i pričešće čuvaju od korone došlo do izbijanja ovakve epidemije u redovima crkve”, mišljenje je vjernika SPC.

Mnogi vjernici, kako nam je rečeno, počeli su čak da sumnjaju da je korona “božija kazna” za poglavare SPC u Crnoj Gori zbog toga što su “crkvu pretvorili u političku stranku i aktivno učestvovali na izborima”.

Džomić da odgovara pred Bogom i narodom!

Najveću odgovornost za dovođenje u zabludu i šok vjernika koji su doživjeli nakon izbijanja epidemije u redovima MCP, snosi protojerej-stavrofor i doskorašnji Amfilohijev stručnjak za epidemiologiju Velibor Džomić.

Misitično-ritualna prevencija korone: Popovi SPC po Džomićevim uputstvima deznifikuju ulice Berana

Podsjetimo, Džomić je sa zilotskim žarom branio svoje mistično stanovište da litije i tamjan liječe koronavirus. Početkom godine, nakon što je portal Aktuelno objavio apsolutno tačnu informaciju da se dva popa SPC koji su došli iz Kine kriju u manastiru Dajbabe, kazao je da “vjernici ne treba da se plaše jer su molitvene litije najbolji lijek od svakog virusa, pa i od koronavirusa”.

Takođe se spekulisalo da su po Džomićevim uputstvima zaposleni u SPC kadili ulice Berana kako bi taj grad očistili od korone.

Nakon što se pokazalo da Džomićeve metode nijesu djelotvorne, vjernici SPC su postali ogorčeni. To ogorčenje najviše je usmjereno na Džomića.

Komentari razočaranih vjernika koji su bili upućeni našoj redakciji odnosili su se na Džomića koji je bio optuživan kao manipulator.

“Je li pričao da litije, tamjan i pričešće liječe koronu i da su neprobojan božiji štit od virusa. Pričao je. E pa, lagao je”, glasio je jedan od komentara.

Drugi vjernik je bio još isključiviji.

“Šta sad znače njegove priče? Da nas je zbog grijehova napustila božanska iskra pa sad ispaštamo? Ne doživljavam Džomića više kao kredibilnu vjersku figuru. Pa neka njemu te mistične moći”, izjavio je novinaru portala Aktuelno jedan od vjernika SPC.

Osim vjernika, i rukovodstvo SPC  u Crnoj Gori nezadovoljno je Džomićevim mističnim učinkom kada je u pitanju zaštita od korone. U određenim krugovima Srspke crkve u Crnoj Gori čak razmišljaju da se ova institucija zvanično ogradi od Džomićevih smjelih prognoza zbog kojih, kako nam je rečeno, “ispada da je Bog napustio SPC i njene vjernike i ostavio ih na milost i nemilost koroni”.

B.K.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Vasko
14.10.2020-12:22 12:22

Još ću malo sačekati da vidim što će se desiti oko statusa CPC i mijenjam religiju.Vraćam se u prađedovsku religiju katoličku crkvu.Više smo pripadali katoličkom nego pravoslavnom svijetu.Koliko vidim i čujem biće ih sve više.

Jeja
14.10.2020-19:08 19:08
Reply to  Vasko

A prije cu u islam nego ove sektase da slusam i nacionaliste i ratnohuskace..oce novu srebrenicu i nista drugo..ne zanima njih ni narod ni vjera

Rovca sa rovačkim katunima
14.10.2020-21:35 21:35
Reply to  Vasko

Idi ko ti brani. Mozes I u Bošnjak. Nijesi ni prvi ni poslednji. Samo ne ocekuj mir boziji.

Mulatem
14.10.2020-13:21 13:21

Hahahahahaha…. Bravo!

Kad bi samo prestali da lupetaju i da se bave svojim poslom (religijom) i puste price.

Ne znam sto su Amfilohija prebacali u KBC, sto ga nisu poveli u neku od svetinja i molilo se da ga prodje.

Mrmot
14.10.2020-14:26 14:26

Lazovi stalno lazete ajde objavite da lazete

Cetinje
14.10.2020-18:27 18:27
Reply to  Mrmot

Mrmot pojasni-imenuj “ko laze”pa da komentarisemo,ovako “avetinja ruze brala pa je zaspala”.

@@@@
14.10.2020-19:57 19:57
Reply to  Mrmot

Slazem se sa tobom jer vi ne mozeete tako realno razmisljati.Nema bolje vakcine od SV VASILIJA jeli tako Mrmote.

Jeja
14.10.2020-19:07 19:07

Nije mi ih zao..i sta amfilohije radi u kbc kad za njega korona ne postoji..koji su to licemjeri..sto nije bogu na sud ostavio nego ljekarima da ga lijece..fuj sektasi teski