Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

SKANDALOZNO Na pravu crnogorsku himnu montirana lažna

Saopšteno iz Digitalnog forenzičkog centra

Na društvenim mrežama, nakon konstitutivne sjednice Skupštine Crne Gore, pojavio se montirani snimak izvođenja himne Crne Gore.

Snimak koji je objavila Fejsbuk stranica Српска ЧАСТ + Srpska ČAST nije autentičan jer je na originalno izvođenje himne “Oj svijetla majska zoro“, članica hora Muzičke škole “Vasa Pavić“ iz Podgorice, montažom izvršena manipulacija i umetnuta pjesma “Oj junaštva svijetla zoro“ u izvođenju Danice Crnogorčević, saopšteno je iz Digitalnog forenzičkog centra.

Tu pjesmu, podsjećaju u DFC-u, Crnoročevićka je izvodila i na protestnim litijama koje su uslijedile nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Jedan od takvih snimaka dostupan je na Jutjubu sa litije koja je održana u Podgorici u februaru ove godine.

U opisu objave na stranici Српска ЧАСТ + Srpska ČAST navodi se da je ovo nova Crna Gora, širimo ljubav a ne mržnju, podijeli i zapjevaj.

Snimak je objavljen 23. septembra i za kratko vrijeme postao viralan na Fejsbuku, ali već dan kasnije ne može se pronaći na pomenutoj stranici.

Iako na Fejsbuku više nije dostupan, snimak je preuzeo i na Tviteru objavio korisnik @vasic_kim i na njegovom nalogu video ima više od 24 hiljade pregleda.

Na lažnu objavu reagovali su iz Muzičke škole “Vasa Pavić”.

“Želim da se objelodani nedolična, neugodna i neprofesionalna montaža koja je izazvala velike neprijatnosti meni i mojim koleginicama. Zbog toga je jako važno da se ovakve stvari što prije razotrkiju”, kazala je za Digitalni forenzički centar direktorica škole, Zoja Đurović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve