Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Jadran u najjačem sastavu za završnicu RL: Stigao Averka, Znaju kako protiv Mladosti

Čekao se Konstantin Averka, koji je stigao prije nekoliko dana i koji će i naredne sezone nositi kapicu Jadrana

Jadran Carine u najjačem sastavu dočekaće sjutrašnji polufinalni duel Regionalne lige protiv zagrebačke Mladosti.

Jadran, Foto: Wpolo.me

Čekao se Konstantin Averka, koji je stigao prije nekoliko dana i koji će i naredne sezone nositi kapicu Jadrana.

“Prvo da kažem da smo se testirali, sjutra očekujemo rezultate, a ako sve bude kako treba krenućemo oko 16 časova na put. Dobro je što smo kompletni, igraćemo u sastavu koji je igrao prošle sezone. U četvrtak smo se okupili, trebali smo u petak protiv Juga da igramo, gdje bi možda imali pravu sliku pred sjutrašnji meč. Ovako, igramo između sebe, ali je prava stvar što su momci motivisani i siguran sam da će pružiti maksimum”, rekao je Petar Radanović, trener novljanske ekipe.

Mladost je u oba meča regularnog dijela takmičenja bila bolja. Zagrepčani su kod kuće slavili golom, dok su u Igalu bili ubjedljiviji (15:6).

“Mladost je kompletna, Kunac nije igrao protiv Jadrana iz Splita u prvenstvu, ali će sjutra biti spreman. Najveća prednost su centri Vrlić i Radu, imaju i Ćuka vrhunskog šutera, tu je Bukić najbolji igrač Regionalne lige… Naš cilj je da zaustavimo centre i ono najvažnije da ne dozvolimo lake golove. Mladost je pokretna, plivački dobra ekipa i njihov stil igre baš nam ne odgovara.”

Pribojavaju se Novljani pojedinačnog kvaliteta.

“Ako Ćuka krene biće nezgodno.”

Prisjeća se i upozorava trener Jadrana na duele protiv Mladosti u RL.

“U Zagrebu smo igrali dobro, a najgore kod kuće. Možda smo tada odigrali najslabiju utakmicu sezone.”

Dobra stvar za Novljane je što su uspjeli da zadrže Averku, a dodatni plus je i novi ugovor sa kapitenom Markom Petkovićem.

“U naredne dvije godine čeka nas veliki rad sa mladim igračima. Ako sve bude kako treba mogli bi da napravimo konkurentnu ekipu za nivo na kojem smo bili prošle sezone.”

Jadran Carine će se do 20. jula izjasniti oko nastupa u Ligi šampiona. LEN je produžio rok i pokazo strpljenje i volju da crnogorska ekipa još malo razmisli, uz želju da će nastaviti takmičenje sa elitom.

Vrlo brzo znaće se i sudbina Regionalne lige.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve