Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Pripreme: Plavi u pogonu do polovine juna

U našem najvećem klubu su riješeni i orijentisani ka tome da kvalitetnim radom naprave dobru osnovu za početak naredne sezone. I sačuvaju onaj pozitivan utisak o ekipi koja je, u momentu prekida sezone u martu zbog pandemije korona virusa, bila u momentu uspona i djelovala kao skladna cjelina u oba pravca igre

Bez obzira na to što je takmičarska sezona odlukom ABA lige efektivno završena pod nadzorom prvog trenera Petra Mijovića, košarkaši Budućnosti rade u žestokom ritmu treninga.

Mijović, Foto: KK Budućnost

U našem najvećem klubu su riješeni i orijentisani ka tome da kvalitetnim radom naprave dobru osnovu za početak naredne sezone. I sačuvaju onaj pozitivan utisak o ekipi koja je, u momentu prekida sezone u martu zbog pandemije korona virusa, bila u momentu uspona i djelovala kao skladna cjelina u oba pravca igre.

“Radu košarkaša iz prvog tima, na koje smo računali od prvog treninga u maju, priključeno je i nekoliko igrača iz našeg mlađeg pogona. Vjerujem da ćemo u žestokom ritmu trenirati tamo do 20. ili 25. juna”, kazao je trener Petar Mijović.

Strateg ,,plavih je istakao izuzetan motiv svih prvotimaca na koje trenutno računa…. Bez obzira na to, što ekipa sada nema takmičarski motiv i što je u klubu ostalo razočaranje, jer sezona ABA lige neće dobiti epilog na terenu.

“Moram istaći, da profesionalni igrači vole da rade u ovom periodu. Sa jedne strane, rasterećeni su onog mentalnog pritiska koji svakodnevno donosi blizina borbe za trofeje. Sa druge, ovo je prilika i da rade u jačem ritmu nego što bi to bilo uobičajeno. To znači rad na individualnoj tehnici, ispravljanju nekih stvari u igri… I to, sa druge strane, znači i jak rad u teretani. U cijelom tom procesu igrači su iskazali izuzetno profesionalan odnos, na čemu sam posebno zadovoljan”, dodao je Mijović.

Budućnost gleda ka narednoj sezoni, uskoro očekuje važne odluke ABA lige vezane za organizaciju takmičenja…

Liga je proširena na 14 klubova, a samim tim vjerovatno će se ići na varijantu da takmičenje u ABA počne nešto ranije, sredinom septembra.

“To bi i Super kup ABA lige eventualno pomjerilo za raniji termin… U svakom slučaju, mi smo spremni da početak naših priprema za narednu sezonu zakažemo za raniji period od uobičajenog. Nadamo se da ćemo tu uskoro dobiti konkretne informacije, kako bi što prije ušli u planiranje priprema”, zaključio je Petar Mijović.

Uporedo sa radom stručnog štaba na treninzima, uprava ovih dana svakodnevno radi na selekciji tima za narednu sezonu identifikovanju potencijalno interesantnih igrača za dovođenje u naš najveći klub… Već sada je jasno, ponašanjem svih u klubu u ovom periodu Budućnost će u narednu ABA sezonu ući sa istim ambicijama najvišeg plasmana, kao u završnici sezone za nama.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve