Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Nostalgija: Od velikih talenata do karijera za respekt

Crna Gora je uvijek imala dobar sastav, talentovane klince, kojima je to bila idealna prilika da u duelima sa vršnjacima iz Zapadne i Istočne Srbije, Vojvodine i sa Kosova pokažu šta znaju

Jagodina je krajem prošlog vijeka, obično tokom ljeta, bila mjesto okupljanja republika i pokrajina SR Jugoslavije.

Selekcija Crne Gore 1998, Foto: Dnevne novine

Crna Gora je uvijek imala dobar sastav, talentovane klince, kojima je to bila idealna prilika da u duelima sa vršnjacima iz Zapadne i Istočne Srbije, Vojvodine i sa Kosova pokažu šta znaju.

U današnjem izdanju rubrike “Nostalgija” sjećamo se jedne od dvije selekcije Crne Gore (igrači rođeni 1984. godine i mlađi) koja je te 1998. godine nastupala u Jagodini.

Iz ekipe sa slike jedini aktivan je Goran Burzanović, simbol crnogorskog klupskog fudbala, trenutno član piperske Drezge. Mnogi su krenuli trenerskim putem, a najbolju karijeru napravio je najmlađi među njima Simon Vukčević, koji je iako 1986. godište, bio jedan od nosilaca igre svih mlađih selekcija.

legenda slike: selektor Raičković, pomoćni trener Jabučanin, Mitrović, Nikčević, Hadžiburić, Nikola Vukčević, Boljević, Božović, Kuč, Bulatović, Gavrilo Petrović, trener Petrović (gornji red); Simon Vukčević, Burzanović, Savović, Perović, Radusinović, Mugoša, Simonović, Milić i Đurđevac (donji red).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve