Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Država da podstakne mlade preduzetnike

Udruženje mladih smatra da je posebna pažnja potrebna mladim preduzetnicima

Osnivač i predsjednik Unije mladih preduzetnika Uroš Bulatović kaže da će nakon korone broj onih koji žele da pokrenu biznis nesumnjivo biti u padu. Ističe da će ova godina biti zahtjevnija za biznis uopšte, ali i da bi država trebalo posebnu pažnju da obrati na pomoć mladim preduzetnicima.

Foto: Pixabay

“Situacija koja nas je zatekla mnogo je promijenila i ugao gledanja na stvari. Mislim da će nakon ovoga mnogo toga da se digitalizuje. Primijetili smo i očekujemo malo zahtjevniju godinu za biznis mladih, mnogi se poslovi oslanjaju na turizam”, kaže Bulatović.

Kaže da je za očekivati da će broj onih mladih koji će se odlučiti da pokrene biznist biti u padu.

“U prethodna dva mjeseca imali smo malo kontakata sa onima koji su bili zainteresovani za pokretanje beznisa, svi smo bili fokusirani na probleme koji su nastali u postojećim biznisima. Pokušavamo da otklonimo što je moguće više prepreka”, rekao je on.

Udruženje mladih smatra da je posebna pažnja potrebna mladim preduzetnicima, jer možda neće biti u situaciji da iskoriste mjere koje je Vlada preporučila.

“Naravno da razumijemo da su sredstva ograničena, ali važno je da mlade preduzetnike posebno treba podržati”, rekao je on.

“Mi smo se onlajn sastajali tokom ove epidemije, pokušavajući da pomognemo preduzećima, da dođu do novih klijenata da na Instagramu imaju veću vidljivost što će koristiti i ubuduće”, saopštio je Bulatović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve