Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Na silu i na sramotu

Pa šta ako blokiraju grad? Pa šta ako pozivaju ratne drugove? Pa šta ako lažu o svojini crnogorskih manastira? Pa šta ako negiraju Crnu Goru? Pa šta ako negiraju crnogorsku naciju? Uvijek mogu da se iščupaju na tu, kako se zove, političku borbu

za aktuelno.me

piše: Željko Vukmirović

FOTO: Facebook, IN4S

Ne zna čovjek šta je gore.

Prva faza popuštanja mjera uvedenih zbog suzbijanja širenja zaraze korona virusom rezultirala je, bez naročitog iznenađenja, parlamentarnim nastupom predstavnika političke grupacije Demokratski front. Sve ista priča, niko ne valja, sve nagrđeno. Plus, nešto uobičajenih podsticajnih ideja o rušenju vlasti. Dakako, ništa parlament. Samo na silu i na sramotu.

A onda, sinhronizovano, javio se i srpski mitropolit Amfilohije. On se, pak, odlučio da bar za malo ignoriše poziv crnogorskog Tužilaštva. Tek da se upiše svojim uvjerenjem kako mu niko ne može ništa. Naravno, na silu i na sramotu.

Organizacione sposobnosti prizivača sile zasigurno nisu za potcjenjivanje. Pa, bez obzira što su provaljeni svaki put i kroz sve moguće dosadašnje predstave i incidente koje su na silu i na sramotu realizovali.

Pa šta ako blokiraju grad? Pa šta ako pozivaju ratne drugove? Pa šta ako lažu o svojini crnogorskih manastira? Pa šta ako negiraju Crnu Goru? Pa šta ako negiraju crnogorsku naciju? Uvijek mogu da se iščupaju na tu, kako se zove, političku borbu.

Zato, ne zna čovjek šta je gore. Bolest koja je poharala svijet kao “nevidljivi protivnik” ili očigledno vidljivi ovakvi “politički protivnici”. Baš oni kojima je od svih argumenata ostao samo jedan.

Na silu i na sramotu.

 

*Zabranjeno je kopiranje i korišćenje objavljenog sadržaja bez saglasnosti redakcije portala Aktuelno.me i autora teksta

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve