Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Vulin opet provocira: Crna Gora nije uzor evropskih vrijednosti

Vulin je to saopštio reagujući na izjavu crnogorskog ministra odbrane Predraga Bošković koji je naveo da je cilj protesta protiv usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti “da se od moderne, evropske i demokratske države napravi srpska teokratska tvorevina, u kojoj bi crkva, bila iznad zakona i u narednoj fazi, ta bi tvorevina postala sastavni dio velike Srbije”

Ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je danas da Srbija nije država u kojoj vlada teokratija, a da Crna Gora nije uzor evropskih vrijednosti.

Aleksandar Vulin (Foto: N1)

Vulin je to saopštio reagujući na izjavu crnogorskog ministra odbrane Predraga Bošković koji je naveo da je cilj protesta protiv usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti “da se od moderne, evropske i demokratske države napravi srpska teokratska tvorevina, u kojoj bi crkva, bila iznad zakona i u narednoj fazi, ta bi tvorevina postala sastavni dio velike Srbije”.

“Niti je Srbija država u kojoj vlada teokratija, niti je Crna Gora uzor evropskih vrijednosti. Da jeste ne bi Srpska pravoslavna crkva i njeni vjernici u Crnoj Gori morali da brane svoje svetinje od države kojoj pripadaju”, naveo je Vulin.

On je dodao da u demokratskoj Srbiji nijedna crkva ne mora da brine da će joj oduzeti imovinu ili zabraniti ime.

“Nije mi teško da razumijem da je neko odlučio da više nije Srbin, ali mi je teško da shvatim zašto mora da postane i antisrbin”, naveo je Vulin.

IzvorB92

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
usaf
12.03.2020-15:47 15:47

Zmija otrovnica od coveka!Toliko uvreda na racun drzave,predsednika i premijera CG-a vi ste mu dozvolili boravak u CG pre par sedmica!Ovo vam je valjda otvorilo oci?