Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Radulović-Hrebičkova: Evropska budućnost je ključna za očuvanje stabilnosti regiona

Radulović je istakao tradicionalno prijateljske odnose Crne Gore i Češke, koji će biti dodatno ojačani intenziviranjem političkog dijaloga

Državni sekretar ambasador Vladimir Radulović primio je danas Janinu Hrebičkovu, specijalnog izaslanika ministra vanjskih poslova Češke za Zapadni Balkan.

Hrebičkova i Radulović

Radulović je istakao tradicionalno prijateljske odnose Crne Gore i Češke, koji će biti dodatno ojačani intenziviranjem političkog dijaloga.

Zahvalio je na kontinuiranoj podršci Republike Češke evroatlantskoj i evropskoj perspektivi Crne Gore i izrazio očekivanje da će proces pregovora u narednom periodu dobiti na dinamici, kao i donijeta odluka o otvaranju pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom.

Hrebičkova, koja se i u prethodnim diplomatskim misijama u državama Zapadnog Balkana posvećeno i konzistentno bavila kretanjima u državama regiona, istakla da će Prag nastaviti da pruža aktivnu podršku evropskoj perspektivi Crne Gore, bilateralno i kroz format Višegradske grupe. Pohvalila ostvareni napredak Crne Gore, koja predvodi proces evropske integracije i prepoznata je kao zemlja koja je uložila velike napore u sprovođenju reformi.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori, evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana i očekivanjima u kontekstu nove metodologije procesa pregovora konstatujući da su evropska budućnost i članstvo u EU ključni za očuvanje stabilnosti regiona, kao i za reformsku transformaciju balkanskih društava.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve