Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Marko Vešović: Još jedna o Amfiju

Jedan od stanovnika Dobrinje, gdje sad živim, pita me:"Šta može Amfilohije?" "Da škljoca zubima. Kao katancima. Na zatvorima za Crnogorce".  

za aktuelno.me

piše: Marko Vešović

Pričao sam preko telefona sa jednim svojim Bjelopoljcem o  onome što se dešava u Crnoj Gori. Izostavljam sve osim  jednu rečenicu svog subesjednika: “Što može Amfilohije sjedeći, to ne može đavo u letu”.

Sjetio sam se Marksa

Sjetio sam se Marksa. Ne Karla nego Gruča. Koji bi mitropolita  na sudu ovako branio: “Amflohije Radović govori kao pobješnjela populjina koja zna da je  kraj njegovoj vladavini u Crnoj Gori, ali to ne bi smjelo da nas zavara: Amfilohije Radović stvarno jeste  pobješnjela populjina koja zna da je  kraj njegovoj vladavini u Crnoj Gori.

San

Sanjao sam da je Amfilohije Radović, nakon propalog pokušaja državnog udara,  suđen i poslije  pravomoćne presude poslan u podgorički zatvor. Iz kojeg je pobjegao, a onda ga je fatala čitava Pogorica.

Mjera predostrožnosti

Amfilohija Radovića, u mom snu  napokon uhvaćenog,vratili su u ćuzu i  turili ga  u ćeliju, doduše  sa klima-uređajem, ali golog, da nema u čemu pobjeći.

Katanci

Jedan od stanovnika Dobrinje, gdje sad živim, pita me:”Šta može Amfilohije?” “Da škljoca zubima. Kao katancima. Na zatvorima za Crnogorce”.

Bjesnilo

Ljudska rasa, ako ćemo pošteno, potrudila se da smrt okleveta na sto načina, ali je posve u pravu Radovan Zogović: naš nestanak može imati i dobre strane. I mnogo mi je prihvatljiviji kad  pomislim, recimo, da više nikad neće do mene doprijeti ni jedna agencijska vijest o bjesnilu koje je redovno stanje moračkog popa Riste  Radovića, čije je dupe uzurpiralo tron svetog Petra Cetinjskog.

*Zabranjeno je kopiranje i korišćenje objavljenog sadržaja bez saglasnosti redakcije portala Aktuelno.me i autora teksta

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
MIRO PAVLOV
21.02.2020-17:23 17:23

ovaj vešović se proslavio u napadima na karađžića, pa je u svašta pričao u jednom dokumentarnom filmu koji je snimao lazar stojanović, rahmetli.a o kakvom se reditelju radi najbolje govori činjenica da je bio oženjen sa natašom kandič.ja neznam što ovi ljudi toliko mrze srbe.šedi tamo u dobrinji i šuti moj vešoviću,blago tebi.a sada napada mitropolita.