Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Suspendovani fudbalski mečevi na Kipru zbog bombaških napada

Policija je objavila da je u Larnaki eksplodirala bomba postavljena ispod haube automobila i da je pričinjena veća materijalna šteta

Fudbalska federacija Kipra (CFA) suspendovala je sve utakmice kiparskog prvenstva nakon protesta sudija zbog bombaškog napada na automobil njihovih kolega.

Bomba, Foto: Twitter/Chesterrefs

CFA je saopštila da će utakmice biti suspendovane do daljnjeg i osudila je napad na vozilo sudije Andreasa Konstatinoua kao “čin terorizma koji sije strah među sudijama i ugrožava sport”.

Policija je objavila da je u Larnaki eksplodirala bomba postavljena ispod haube automobila i da je pričinjena veća materijalna šteta.

Udruženja fudbalskih sudija Kipra kritikovalo je komentare zvaničnika i sportskih novinara upućene sudijama, koji samo “dolivaju ulje na vatru” i potencijalno izazivaju takve napade.

Napad se dogodio usljed novih optužbi o namještanju utakmica, za koje iz Evropske fudbalske unije (UEFA) tvrde da su “sumnjive aktivnost povezane sa sportskim klađenjem” na tri utakmice druge lige i dva meča u kiparskom kupu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve