Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Demokrate: Nijesmo saglasni da se produži rok za rad Odbora

Na pitanje da li će napustiti rad odbora, predstavnici ove partije odgovortili su kako će u odboru ostati kako bi DPS porazili do kraja

Poslanik Demokratske Crne Gore Danilo Šaranović kazao je na današnjoj konferenciji za novinare da ta partija nije za bilo kakvo produžavanje rokova za rad odbora za izborno zakonodavstvo.

foto Antena M

“Oni nemaju našu saglasnost jer smo mi pripremili sva rješenja. Što se nas tiče nikakvo produžavanje rokova nije potrebno i ovdje se radi o kontinuitetu opstrukcija DPS-a. Idealna opozicija za DPS je da odbor ne radi i da nema rješenja za slobodne i fer izbore.

Imali smo samo nazadne predloge DPS-a koji su isključivo vodili degradaciji sistema i drzavnih institucija. Umjesto što nastavljaju sa igranjem uloge DPS-ovog. supranika pozivam front da se sjete obespravljenih i pokradenih gradjana da napuste skupstinu i potpisu da nece nastupiti na narednim ne fer izborima”, rekao je Šaranović.

Potpredsjednik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica kazao je da je očigledno da kad su DPS doveli u mat poziciju posegli su za sramnim kukavičkim potezom da diskredituju Bečića putem nezakonito formiranih i fantomskih komisija.

“Oni dobro znaju da Bečić nije u zemlji i da je na službenom putovanju i iskoristili su taj trenutak. Spočitano mu je da je prepisivao od samog sebe. Kažu da 21 odsto nije korektno citirano, a sta znaci korektno? To je samo jedan dokaz farse i pokusaja javne diskreditacije. Nijedan propis nije povrijeđen i jasno se radi o politickoj odluci i jednoj vratolomiji da se diskredituje lider najjače političke partije. Sami su konstatovali da nema nikakvog onova za procesuiranje. Samo se radi o jeftinom pokusaju javne diskreditacije. Sve ovo pokazuje da je Univerzitet Crne Gore zarobljen”, rekao je Koprivica.

Koprivica je istakao da je odluka izraz pravne vratolomije i, kako kaže, Univerizitet je rekao da odluka nema nikakvov pravnog osnova. Dodaje da je ovo je samo pokušaj diskreditacije bez uporišta u pravnom poretku.

Na pitanje da li će napustiti rad odbora, predstavnici ove partije odgovortili su kako će u odboru ostati kako bi DPS porazili do kraja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve