Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Trento osvojio Moraču, drugi poraz Budućnosti u Evrokupu

“Plavi” večeras nisu odigrali dobru utakmicu i italijanski klub zasluženo je odnio bodove iz “Morače”

Košarkaši Budućnosti Voli poraženi su od Trenta 77:68, u drugom kolu grupne faze Evrokupa.

“Plavi” večeras nisu odigrali dobru utakmicu i italijanski klub zasluženo je odnio bodove iz “Morače”.

Trento je od starta nametnuo svoj ritam igre, koristio meku odbranu Budućnosti i pravio razliku.

Raspucan je bio Blekmon, koji je već u prvoj četvrtini vezao tri trojke, pa je italijanski klub nakon 10 minuta imao pet poena viška, 23:18.

Nisu se stvari mnogo promijenile ni u drugoj dionici. Čak je i porasla prednost Trenta, koji je na odmor otišao sa devet poena zalihe.

Najbolji period igre “plavih” bila je treća četvrtina. Predvođeni Kobsom Podgoričani su upravo nakon trojke Amerikanca pred kraj pretposljednjeg dijela meča prvi put poveli, ali nisu zadržali visok nivo igre u odlučujućem periodu.

Mučili su se u napadu, što je Trento znao da kazni i povede 69:61. Međutim, uslijedio je novi povratak Podgoričana, koji su nakon trojke Danila Nikolića na ulazu u posljednji minut smanjili na 69:68.

To je nažalost bilo sve od prvaka Crne Gore, uslijedile su dvije trojke Kinga i pobjeda Trenta.

Džastin Kobs ubacio je 19 poena,uhvatio pet lopti i osam puta asistirao. Danilo Nikolić je pogodio četiri trojke, ukupno 13 poena, Skot Bamfort je uz loš procenat šuta došao do 11, a Hasan Martin je dodao poen manje.

Gostujući tim do trijumfa su vodili Džejms Blekmon sa 19, po 15 su ubacili Rašard Keli i Džordž King, a bivši igrač Budućnosti Voli Aron Kraft sedam, uz pet skokova i čak devet asistencija.

Budućnost će za sedam dana dočekati poljsku Gdinju, a prije toga ih u nedjelju čeka derbi ABA lige protiv Crvene zvezde.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve