Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Iz FaceAppa otkrili šta se dešava s fotografijama korisnika

Osnivač Yaroslav Goncahrov izjavio je za Forbs da nema nikakve opasnosti za korisnike te da se njihovi podaci kao ni fotografije ne šalju nikamo pa ni u Rusiju

Ilustracija Shutterstock

“FaceApp ne koristi fotografije korisnika te ih ne šalje u Rusiju kako bi ih tamo koristili za različite svrhe”, stoji, između ostalog, u istraživanju koje prenosi Forbs.

Velika panika zavladala je i kada se pojavila informacija da je FaceApp zapravo u ruskom vlasništvu te da sva prava na podatke korisnika zadržavaju upravo Rusi.

No, takođe prema pisanju Forbsa, riječ je o samo još jednoj dezinformaciji koja se proširila internetom.Istraživač pod pseudonimom Elliot Alderson i sam je skinuo aplikaciju i istražio koliko istine ima u informacijama koje su se kao munja proširile internetom.

Francuski cyber stručnjak je istražujući aplikaciju spoznao da FaceApp uzima samo one fotografije koje obrađujemo, odnosno one na kojima se transformišemo. Osnivač Yaroslav Goncahrov izjavio je za Forbs da nema nikakve opasnosti za korisnike te da se njihovi podaci kao ni fotografije ne šalju nikamo pa ni u Rusiju.

“Nema govora o tome da se koriste fotografije i podaci koji se nalaze na vašem telefonu, mi tome nemamo pristup, imamo pristup samo onim fotografijama koje se provlače kroz filtere aplikacije”, govori Goncharov.

IzvorKlix

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve