Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Google će izbrisati milijarde podataka korisnika

Korisnici su smatrali da pretraživanje interneta u 'incognito' režimu garantuje njihovu anonimnost, ali Google je, uprkos tome, prikupljao informacije o njihovim aktivnostima na internetu

Google mora obrisati milijarde zapisa podataka koji proističu iz pregledanja interneta putem ‘incognito’ režima.

Korisnici su smatrali da pretraživanje interneta u ‘incognito’ režimu garantuje njihovu anonimnost, ali Google je, uprkos tome, prikupljao informacije o njihovim aktivnostima na internetu.

Američka tehnološka korporacija Google izbrisaće milijarde podataka korisnika o pretraživanju interneta u okviru sudske nagodbe kojom će biti okončana grupna tužba protiv kompanije.

Uslovi nagodbe su prvi put objavljeni u podnesku sudu u San Franciscu, prenosi CNN.

Google mora obrisati milijarde zapisa podataka koji proističu iz pregledanja interneta putem incognito režima, navodi se u dokumentu.

Korisnici su smatrali da pretraživanje interneta u incognito režimu garantuje njihovu anonimnost, ali Google je, uprkos tome, prikupljao informacije o njihovim aktivnostima na internetu, navodi se u tužbi koja je prvobitno podnesena 2020. godine.

Google će, takođe, morati obavijestiti korisnike o tome kakve podatke prikuplja svaki put kada korisnik počne pretraživanje interneta u incognito režimu, prenosi Tanjug.

Predstavnik kompanije Google Jose Castaneda je rekao da je kompanija zadovoljna ishodom tužbe i tvrdi da ta firma „nikada ne povezuje tehničke podatke u pregledanju s konkretnim korisnicima“.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve