Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Grabar-Kitarović protiv žice na granici sa BiH

Grabar-Kitarović je zajedno s ministrom unutrašnjih poslova Davorom Božinovićem obišla teren uz granicu s BiH i kazala kako Hrvatska nikada neće biti "hot-spot" za bilo kakve migrante

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović komentarisala je u četvrtak stanje s migrantima na hrvatskoj granici i poručila kako je protiv postavljanja žice na granici s Bosnom i Hercegovinom u kojoj žive Hrvati, prenosi agencija Fena.

Kolinda Grabar-Kitarović/N1

Grabar-Kitarović je zajedno s ministrom unutrašnjih poslova Davorom Božinovićem obišla teren uz granicu s BiH i kazala kako Hrvatska nikada neće biti “hot-spot” za bilo kakve migrante.

Poručila je kako je protiv postavljanja žice na granicu s BiH u kojoj žive Hrvati te kritikovala i odnos vlasti u Bosni i Hercegovini prema migrantskoj krizi.

Hrvatska predsjednica je stala u odbranu hrvatskih policajaca, a ozljede na koje se migranti često žale objasnila je teškim terenom te je novinare provela kroz šikaru kako bi to i pokazala.

Grabar-Kitarović je naglasila i kako je bila u pravu kad je kritikovala izbjegličku politiku njemačke kancelarke Angele Merkel, ali nije htjela prejudicirati kako će se ponašati Urusla van der Leyen, kazavši kako to nije hrvatski, nego evropski problem.

IzvorRSE

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve