Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Atak pokreta URA na redakciju Dnevnih novina i slobodu medija: Napad za prezir

Petorica aktivista Građanskog pokreta URA juče ujutro, nešto prije 10 sati, primitivno atakovali su na Dnevne novine, tako što su drsko, više od dva minuta, pred ulaznim vratima te redakcije, odnosno zajedničkim ulazom redakcije tog lista, Pobjede i Portala CdM, rasipali rolne toalet papira i primjerke Dnevnih novina, a dio su zakačili i na vrata i stakleni zid, uz neprimjerene komentare i na kraju poruku- da će se vratiti.

Za to vrijeme, srećom, niko od kolega nije naišao, jer da jeste, vjerovatno bi zatražili od „nezvanih gostiju“ da kažu ko su i što čine, što bi, moguće, proizvelo i incidentnu situaciju…

Zatečeni prizorom pred ulaznim vratima, zaposleni su odmah obavijestili policiju, ali se ispostavilo da nema nikakve potrebe da tragaju za ,,počiniocima“, jer su se oni, ubrzo, sami identifikovali – na Fejsbuk stranici Građanskog pokreta URA objavljen je snimak skandala pred vratima redakcija tri medija – koji su oni nazvali performansom u znak protesta zbog teksta koji je juče objavljen u Dnevnim novinama.

Na snimku se vide četvorica mladića, peti je snimao, kako, pošto su došli pred vrata, iz crnih kesa izručuju rolne toalet papira i primjerke Dnevnih novina. Napadači su naveli da je to njihov odgovor na pisanje Dnevnih novina koje su juče objavile tekst u kojem tvrde da je organizator građanskih protesta u ,,Odupri se, 97 hiljada“ Jovan Gajević napustio zemlju, kao i da iza njega stoji građanski pokret Ura.

U TOKU IZVIĐAJ

Iz policije su se oglasili sinoć, navodeći da je u toku identifikacija napadača i izviđajni postupak.

– Policijski službenici izašli su na lice mjesta. Nakon zaprimljene prijave službenici Centra bezbjednosti Podgorica su o događaju obavijestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici– kazali su iz Uprave policije.

Komentarišući ovaj slučaj, glavna i odgovorna urednica Dnevnih novina Vesna Šofranac kazala je za Pobjedu da je Ura ovakvim činom ,,pokazala svoje pravo, primitivno lice, ne demantujući sadržaj teksta, odnosno činjenicu da je organizator građanskih protesta napustio Crnu Goru“.

U tekstu, pojašnjava ona, nijesu ulazili u razloge njegovog odlaska, već saopštili činjenicu koja im je prethodno potvrđena iz nekoliko izvora.

– Nijesmo vrijeđali mladića koji je, kako kaže Ura, otišao trbuhom za kruhom, i niti nas on lično zanima, već njegova uloga kao organizatora protesta koje je započeo, a onda otputovao u inostranstvo – istakla je ona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve