Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Eksploziv aktiviran mobilnim telefonom

Ubica koji je 19. januara aktivirao eksplozivnu napravu u kojoj je stradao Podgoričanin Đorđe Sekulović (30) i teško povrijeđena njegova sugrađanka Jelena Korać (31), učinio je to mobilnim telefonom, pokazuju rezultati istrage.

Kako Pobjeda saznaje, istražitelji su došli do određenih saznanja, ali i dalje nemaju osumnjičenog za ovaj zločin. Za sada sve ukazuje da su u pitanju profesionalci, koji su najvjerovatnije angažovani i dovedeni iz inostranstva, ali njihova imena nijesu poznata.

Način na koji je Sekulović ubijen i tragovi koji su prikupljeni ukazuju da se radi o kriminalnom obračunu, koji je nastavak ranije započetih surovih likvidacija ne samo u zemljiveć i van granica Crne Gore. Sa sigurnošću je utvrđeno da su Sekulovića života koštala prijateljstva i poslovi sa kotorskom kriminalnom grupom.

Činjenica da su Sekulović i Korać skoro sat sjedjeli u automobilu u blizini njenog stananavodi na sumnju da ih je ubica posmatrao i čekao pogodan momenat da aktivira eksplozivnu napravu, napravljenu od vojnog eksploziva. Istražitelji vjeruju da je bio u neposrednoj blizini. U surovoj likvidaciji teško je povrijeđena Korać, koja je prošle nedjelje prevezena u zagrebačku bolnicu.

Policija je u drugom Sekulovićevom vozilu ,,rendž rover“, koji je bio parkiran preko puta stare zgrade Vlade, gdje je stanovao, pronašla pištolj, koji je izuzet i poslat na vještačenje. Obavljen je i ATP pregled ovog vozila kojim je ustanovljeno da na njemu nije postavljena eksplozivna naprava.

Sekulović je bio blizak prijatelj sa Podgoričaninom Mariom Miloševićem, kojeg policija tereti za ubistvo Cetinjanina Radomira Đuričkovića (41), koje se dogodilo 10. oktobra prošle godine. Milošević je od tada u bjekstvu.

Sekulović je zajedno sa Miloševićem i Goranom Bogdanovićem u Budvi 2010. godine procesurian zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, jer su kod njih tada pronađeni pištolj, revolver i eksplozivna naprava.

On je nedavno izašao iz švedskog zatvora, gdje je odležao dvije godine i pet mjeseci zbog šverca droge.

Izvor: Pobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve