Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Alkaraz i Cicipas rutinski do osmine finala Rolan Garosa

Grčki i španski teniser opravdali uloge favorita i zasluženo ostvarili treće pobjede na drugom Grend slem turniru sezone.

U posljednjem meču današnjeg programa prvi reket svijeta Španac Karlos Alkaraz ubjedljivo je pobijedio Kanađanina Denisa Šapovalova sa 6:1, 6:, 6:2.

Alkaraz je odlično ušao u meč i lako i ubjediljivo riješio prvi set u svoju korist sa 6:1 i kada se očekivala brza i efektna pobjeda španski teniser je počeo da griješi što je Kanađanin iskoristio, napravio brejk i stigao do 4:1.

I kada su svi pomislili da je Šapovalov na dobrom putu da osvoji set i meč učini zanimljivijim Alkaraz se probudio, ubacio u veću brzinu, nanizao pet gemova i poveo sa 2:0 u setovima.

Šapovalov nakon toga više nije imao odgovor za igru Alkaraza i veoma brzo je meč završen sa očekivanih 3:0 za prvog rekata svijeta.

Peti teniser svijeta Stefanos Cicipas plasirao se večeras u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je u Parizu pobijedio argentinskog igrača Dijega Švarcmana sa 6:2, 6:2, 6:3.

Grčki igrač je pobjedu nad 95. teniserom svijeta i polufinalistom Rolan Garosa iz 2020. godine zabilježio za dva sata i tri minuta.

Finalista Rolan Garosa iz 2021. godine u narednoj fazi igra sa 118. teniserom svijeta Sebastijanom Ofnerom iz Austrije.

U osminu finala pariskog grend slema na šljaci plasirao se i 18. igrač na ATP listi Italijan Lorenco Muzeti, koji je savladao pet pozicija bolje rangiranog Britanca Kamerona Norija sa 6:1, 6:2, 6:4.

Muzeti će u osmini finala igrati protiv Alkaraza.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve