Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Zirojević: Vrijeme je da nova parlamentarna većina i Vlada počnu da rade u korist građana

Zirojević je istakao da povećanja zarada moraju biti na realnoj osnovi, dodajući da je pred građanima velika izborna ponuda.

Vrijeme je da se od 11. juna neka nova parlamentarna većina i Vlada konačno počnu baviti onim što je suština života građana, poručio je portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević u emisiji “Pressing” Gradske RTV.

On je istakao da povećanja zarada moraju biti na realnoj osnovi, dodajući da je pred građanima velika izborna ponuda.

“Nažalost, u Crnoj Gori se vrlo malo čitaju i analiziraju politički programi. I dalje smo skloni da se opredjeljujemo na osnovu onoga ko nosi listu, pojedinaca koji nam se dopadaju ili ne”, navodi Zirojević.

Razlog mirne kampanje je, ocjenjuje, to što su svi prilično umorni od izbora.

“Imamo potpuno podmlađenu listu kojoj niko ne može prigovoriti, listu ljudi sa kojom bi svakome trebalo biti zadovoljstvo da sarađuje, superioran program od kojeg svi građani mogu imati samo koristi, jasno opredjeljenje da je Crna Gora nezavisna država – da treba da bude kredibilna članica NATO-a i prva sljedeća članica EU”, poručuje Zirojević.

Govoreći o Ustavnom sudu, Zirojević ističe da je neophodno izabrati i sedmog sudiju.

“Ta institucija treba da bude kompletirana da bi bila u potpunosti funkcionalna. Mislim da se čeka izbor novog saziva parlamenta i da će nakon njegovog formiranja početi razgovori kako bi se došlo do kvalifikovane većine za izbor sedmog sudije”, navodi Zirojević i dodaje da mora postojati dogovor manjinskih partija koji do sada nije postojao.

Kada je riječ o situaciji u Pljevljima, Zirojević ističe da Bošnjaci u Pljevljima imaju i te kako kredibilnih i istaknutih predstavnika koji bi mogli da vrše svaku funkciju u toj Opštini.

“Sprovodi se politika na kojoj je lokalna vlast u Pljevljima dobila glasove građana. Ako imamo predsjednika Opštine koji je u susret izborima ‘tjerao Turke po Pljevljima’, jureći autobuse koji su bili bosanskih registarskih oznaka, onda kako očekivati da takav čovjek imenuje Bošnjaka da bude zajedno sa njim u timu i radi na dobrobiti svih građana?”, navodi Zirojević i napominje da lokalna vlast u tom gradu ima program da u potpunosti marginalizuje bošnjačku zajednicu.

Zirojević poručuje da želi sreću srpskoj opoziciji, da promijene vlast i državu grade na boljim osnovama.

“Ko god dođe na vlast u Srbiji, iskreno se nadam da će odnose sa Crnom Gorom graditi na ravnopravnoj osnovi, politici međusobnog priznanja i dobrosusjedskih odnosa. Nažalost, u prethodnom periodu nije bilo tako i režim u Srbiji je pokušavao da stavi Crnu Goru pod svoju kontrolu, što nikako nije išlo i što neće ići ni u budućnosti ko god bio na vlasti u Srbiji”, ističe Zirojević i dodaje da opoziciji želi da konačno sruši autokratski režim Aleksandra Vučića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve