Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Crnogorski PEN: Najoštrije osuđujemo radikalizaciju prilika, pozdravljamo reakciju EU i SAD ukoliko nijesu podlegli spin mašineriji

Ukoliko su Delegacija EU u Crnoj Gori i Ambasada SAD u svojim saopštenjima imali u vidu osudu fizičkog napada na Milatovića od strane njegova obezbjeđenja, koje potvrđuju svi dostupni snimci s Cetinja, pozdravljamo i njihove reakcije

Crnogorski PEN centar oglasio se povodom prijetnji predśedničkim kandidatima.

Saopštenje prenosimo integralno: 

“Crnogorski PEN centar najoštrije osuđuje radikalizaciju prilika u Crnoj Gori uoči predśedničkih izbora, upotrebu nasilja i prijetnje kojima su izloženi kandidati.

Prijetnje po život kojim su ovih dana na društvenim mrežama izloženi predśednički kandidati Draginja Vuksanović-Stanković i Milo Đukanović, kao i fizička prijetnja kojoj je od strane svog obezbjeđenja i naoružanih bezbjednosno interesantnih lica iz njegova bliskog okruženja na Cetinju bio izložen kandidat Jakov Milatović, zaslužuju osudu javnosti i hitnu reakciju nadležnih organa.

Ukoliko su Delegacija EU u Crnoj Gori i Ambasada SAD u svojim saopštenjima imali u vidu osudu fizičkog napada na Milatovića od strane njegova obezbjeđenja, koje potvrđuju svi dostupni snimci s Cetinja, pozdravljamo i njihove reakcije.

Ukoliko su pak podlegli propagandnoj spin mašineriji koja i pored jasnih snimaka fabrikuje tezu o navodnom napadu građana na Milatovića, sa žaljenjem konstatujemo da su Delegacija EU u CG i Ambasada SAD pod direktnim uticajem malignih propagandnih centara moći koji već 2 i po godine Crnu Goru skreću s puta u EU i dovode je u direktnu zonu uticaja tzv. trećih strana.

O takvom kontinuiranom djelovanju Delegacije EU u CG i Ambasade SAD, s posebnim osvrtom na šutnju pred progonom nezavisnih intelektualaca i novinara, bićemo primorani da obavijestimo relevantne adrese Evropske unije, Velike Britanije i SAD.”

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Krmak
11.03.2023-13:57 13:57

Takav je i isti slucaj bio sa Knezevicem -na Aerodrumu i sa Sadikovicem u BP ! Osudjuju propagandni spin mašineriji koja i pored jasnih snimaka fabrikuju tezu o navodnom napadu građana !Kriminalno naoruzano obezbijedjenje ne osudjuju !!!

Kotoranin
11.03.2023-23:33 23:33

Ja sve više sumnjam u iskrenost i dobre namjere ambasadorki Evropske Unije, Amerike i Engleske.