Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Dukaj u Dubaiju potpisuje memorandum o razumijevanju za oblast sajber bezbjednosti

Dukaj predvodi delegaciju naše zemlje na Svjetskom samitu Vlada koji se održava od 13. do 15. februara u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Ministar javne uprave Marash Dukaj potpisaće u ime Crne Gore u Dubaiju Memorandum o razumijevanju sa Savjetom za sajber bezbjednost UAE.

“Riječ je o dokumentu koji se odnosi na sajber bezbjednosti sa ciljem da se promoviše saradnja u oblastima informaciono-komunikacionih tehnologija, zakonodavna i regulatorna rješenja u toj oblasti, odnosno saradnja u prevenciji sajber rizika i odgovorima na  sajber napade”, saopšteno je iz MJU.

Dodaje se da je potpisivanje Memoranduma prvi korak u realizaciji pomoći Savjeta za sajber bezbjednost UAE Ministarstvu javne uprave Crne Gore za osnivanje Bezbjednosno-operativnog centra Vlade Crne Gore CIRT (Cyber Incident Response Team) i Agencije za sajber bezbjednost.

Dukaj predvodi delegaciju naše zemlje na Svjetskom samitu Vlada koji se održava od 13. do 15. februara u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

“Svjetski samit Vlada je globalna, neutralna, neprofitna organizacija posvećena oblikovanju budućnosti vlada. Samit, u svojim raznim aktivnostima, istražuje dnevni red sljedeće generacije vlada, fokusirajući se na iskorišćavanje inovacija i tehnologije za rješavanje univerzalnih izazova sa kojima se čovječanstvo suočava”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve