Srijeda, 17 Aprila, 2024
Rubrika:

Zločin nezapamćen u Iranu: Ubio 12 rođaka zbog porodičnog spora

Posljednjih godina nasilje je naglo poraslo u Iranu koji pati od pogoršanja privrednih prilika i razronih američkih sankcija koje su doprinele rastućoj inflaciji i nezaposlenosti

Jedan muškarac (30) je danas “kalašnjikovom” ubio 12 svojih rođaka u udaljenom seoskom području na jugoistoku Irana, što je najsmrtonosniji napad oružjem posljednjih decenija u toj zemlji.

Šef odjeljenja za pravosuđe provincije Kerman, Ebrahim Hamidi, rekao je za poluzvaničnu novinsku agenciju ISNA da je napadač otvorio vatru na svog oca, brata i druge rođake zbog porodičnog spora.

Ima izvještavaja medija o povremenim oružanim obračunima, ali ovaj napad je s najvećim brojem poginulih u Iranu, gdje su građanima dozvoljeno samo lovačke puške, mahom samo u selima.

Jedan službenik, otpušten iz državnog finansijskog konglomerata, 2022. godine je na svom bivšem radnom mjestu vatrenim oružjem ubio tri osobe i ranio pet, a zatim se ubio. Na jugu Irana je 2016. godine jedan 26-godišnjak ubio 10 rođaka u selu na jugu Irana.

Posljednjih godina nasilje je naglo poraslo u Iranu koji pati od pogoršanja privrednih prilika i razronih američkih sankcija koje su doprinele rastućoj inflaciji i nezaposlenosti.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve