Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

U Nikšiću pronađena puška, pištolj i municija, krivično će odgovarati jedna osoba

Obaviješten je nadležni tužilac koji se izjasnio da se protiv R.N. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija

U nastavku aktivnosti službenika Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ koje se odnose pronalazak oružja u ilegalnom posjedu kod građana, te sprečavanje izvršenja krivičnih djela i prekršaja, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su postupajući po operativnim saznanjima, a na osnovu naredbe izdate od strane sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću izvršili pretrese na dvije lokacije na teritoriji opštine Nikšić.

“Pretresom kuće i pomoćnih objekata koje koristi R.N. (58) koje se nalaze u mjestu Štedim pripadnici policije pronanašli su i oduzeli vatreno oružje – pušku u ilegalnom posjedu nepoznate marke i kalibra, a na kojoj su vršene prepravke, odnosno skraćivanje cijevi (kratež) kao i 61 komad puščane municije nepoznatog kalibra”, saopštila je policija.

Obaviješten je nadležni tužilac koji se izjasnio da se protiv R.N. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Nadalje, u odvojenoj aktivnosti policijski službenici su pretresom porodične kuće i pomoćnih objekata koje koristi V.B. (54) koje se nalaze u naselju Miločani, pronašli i oduzeli pištolj marke “Crvena Zastava” M57 kalibra 7,62 mm u ilegalnom posjedu.

“U odnosu na navedeno oružje policijski službenici će preduzeti mjere i radnje shodno Zakonu o oružju”, dodaje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve