Srijeda, 29 Novembra, 2023
Rubrika:

Zelenski nahvalio Trudoa i zahvalio Kanadi: “Pomogli ste da se spasi hiljade života”

''Kanadska podrška Ukrajini s oružjem i opremom omogućila nam je da spasimo hiljade života'', rekao je Zelenski tokom svoje prve posjete Kanadi od početka rata

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski danas je zahvalio Kanadi za pomoć u ratu protiv Rusije, rekavši da je pomoć Ottawe pomogla spasiti tisuće života.

“Kanadska podrška Ukrajini s oružjem i opremom omogućila nam je da spasimo hiljade života”, rekao je Zelenski tokom svoje prve posjete Kanadi od početka rata.

“Kanadski primjer u sankcijama protiv Rusije zbog ovog rata i terora zaista je ohrabrio druge u svijetu da ga slijede”, rekao je u govoru u kanadskom parlamentu.

“Kako Rusija nikad više ne bi donijela genocid u Ukrajinu, i kako to nikad više ne bi pokušala, Moskva mora izgubiti jednom i zasvagda, i izgubiće”, rekao je Zelenski.

Iako je kontraofanziva ukrajinskih snaga da vrate okupiranu teritoriju u zastoju, Zelenski je ponovio prošlomjesečne komentare u kojima je predvidio pobjedu.

Trudeau najavio podršku od 650 miliona kanadskih dolara vojne pomoći za Ukrajinu

Kratko prije nego što je Zelenski govorio, premijer Justin Trudeau rekao je da će Kanada dati dodatnih 650 miliona kanadskih dolara vojne pomoći u naredne tri godine kako bi Ukrajinu opskrbila s 50 oklopnih vozila. Otava će takođe poslati stručnjake koji će pomoći ukrajinskim pilotima koji upravljaju zapadnim avionima F-16, rekao je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve